Nieuwe comicserie ‘Colder’: Een levende man met de lichaamstemperatuur van een dode…

Er zijn verhalen, horror of niet, die de kunst verstaan om onder je huid te kruipen of zoals ze dat in de Engels sprekende landen zo mooi zeggen ‘to get under your skin’.colder Figuurlijk gesproken dan. Maar de nieuwe comicserie ‘Colder’ maakt dit begrip wel heel erg letterlijk. Zowel de tekeningen, als het verhaal…..

‘Declan Thomas zijn lichaamstemperatuur daalt. Hij checkt het elke dag en het is al gedaald van 36,8 graden naar ongeveer 14 graden. Hij wordt nooit ziek en voelt geen pijn. Declan is maar een ex-patiënt uit een psychiatrische inrichting, die sinds 1890 bestaat. De inrichting is gespecialiseerd in die arme zielen, die te gevaarlijk geacht worden voor de maatschappij. Toen Declan zelf werd opgenomen, zijn zijn dossiers vernietigd bij een brand. Zijn verpleegster vindt verwijzingen naar hem, die teruggaan tot 1940. Dit is vreemd, want Declan ziet er niet ouder uit dan dertig. Daarbij heeft hij de vreemde gave om mensen van hun gekte te genezen. Ook hoopt Declan op een dag zijn eigen aandoening te genezen, want als zijn temperatuur de 0 graden bereikt, sterft hij….’

Het eerste deel van ‘Colder’ verschijnt begin november bij Dark Horse Comics. Het verhaal is afkomstig van schrijver Paul Tobin (‘Fantastic Four’, ‘Spiderman’) en de comic wordt getekend door Juan Ferreyra (‘Rex Mundi’). Zij hebben eerder samengewerkt aan de ‘Falling Skies’ comic.

‘Horror en mysterie heeft mij altijd al gefascineerd’ aldus Tobin. ‘In ‘Colder’ wil ik deze twee  combineren met het karakter van de (hoofd)personen in het verhaal. Eén van de facetten van horror wil ik verder onderzoeken, namelijk hoe de spanning van de horror op zijn hoogtepunt is, als alles nog een mysterie is. En stel, we komen achter de mysterie en de waarheid blijkt nog veel erger te zijn?’

Na een goede eerdere samenwerking tussen Tobin en Ferreyra bij ‘Falling Skies’, was het voor beiden vanzelfsprekend om hun krachten te bundelen voor ‘Colder’. Wel zijn ze van plan om voor deze comic de grenzen van de comfortlevels van het verhaal op te zoeken. Met andere woorden: Binnen het verhaal uitdagingen aangaan en de kansen aangrijpen, die zich op dat moment voordoen. Wat het resultaat is, zullen we begin november gaan ervaren.

Colder #1 zal op 7 november verschijnen bij Dark Horse Comics. Bestelbaar in diverse webshops en de betere stripboekhandel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nieuwe comicserie ‘Colder’: Een levende man met de lichaamstemperatuur van een dode…”

Plaats een reactie