Nieuwe creepy trailer ‘Under’

Nadat Konami de productie van de Playable Teaser P.T. heeft stopgezet, zijn er verschillende developers die het idee verder hebben uitgewerkt. Denk aan Layers of Fear, Visage en de zevende Resident Evil. Er is zelfs een fan die de demo helemaal opnieuw heeft gemaakt, mét VR ondersteuning.

25 Oktober komt daar nog een spel bij: Under. Gemaakt door Globiss Interactive en komt als eerste op pc uit. Er zijn plannen om het te porten naar de Nintendo Switch, maar over de andere consoles zegt de developer gek genoeg niets. De Switch versie heeft nog geen releasedatum, maar waarschijnlijk komt die vlak na de release van de pc-versie.

Under speelt zich af op een zinkend schip. De mega boot heeft maar liefst zeven deks en jij speelt een veteraan uit de eerste wereldoorlog die helemaal vanaf de onderste laag moet zien te ontsnappen. Je hebt zowel rekening te houden met het water wat langzaam maar zeker de boot begint af te breken, als met nog onbekende entiteiten.

Zie hieronder de nieuwe, beklemmende trailer. Het lijkt me wel een tof spel, alleen vind ik een paar dingetjes die mij tegenstaan. Als je rent, dan heeft de lucifer in je rechterhand totaal geen last van de verplaatsende lucht en je linkerhand blijft ook doodstil in de lucht zweven. Dat zijn wel kleine dingetjes die de immersie breken en mij uit het spel kunnen halen. Maar goed, we zullen zien. Heb jij zin om deze te spelen of ben je ondertussen al een beetje P.T-moe? Ik hoor het graag van je in de comments.

Under - Exclusive Official Trailer

Interessant artikel?

4 gedachten over “Nieuwe creepy trailer ‘Under’”

 1. Als groot fan van horrormovies en horrorgames heb ik zeker zin om deze game te gaan spelen! Ziet er wel echt eng uit! Lijkt beetje op games zoals Blair Witch, Lurk in the Dark:Prologue, Slender, Outlast etc. De spanning wordt duidelijk goed opgebouwd. Vette setting ook op een schip.

  Beantwoorden
  • Ja, dat zijn zeker ook vette games! Wat ook een leuke was, maar al een oudje, is Cold Fear. Die speelde ook grotendeels op een boot en had ook een lekker beklemmend sfeertje.

   Beantwoorden
 2. Hoi Sander,

  Bedankt voor je artikel over onze trailer! Ik zie dit pas nu, maar als een team van twee Nederlanders (nu verblijvend in de V.S.), is het mooi om onszelf te zien in de Nederlands media!
  Inderdaad begrijp ik dat de brandende lucifer een beetje van de immersion weghaalt, maar het is voor ons het beste systeem om een tekort aan licht te geven en de speler daarmee strategisch met resources laten omgaan.

  Anyhow, we geven je graag een review kopie wanneer we met Halloween op de markt gaan!

  Beantwoorden

Plaats een reactie