Meer ongedierte dan ooit in nieuwe gameplay trailer voor ‘A Plague Tale: Requiem’

A Plague Tale: Innocence was voor mij zo’n game die uit het niets kwam maar die me direct vastpakte en tot het einde niet meer losliet. Het ontzettend duistere en verschrikkelijk kille avontuur van Amicia de Rune en haar broertje was zowel spannend als emotioneel. De gameplay mechanic van hordes aan ratten die enkel door licht verbannen konden worden was een unieke twist en een perfecte toevoeging voor de donkere middeleeuwse setting. Ik was daarom ook erg blij om te zien dat een klein half jaartje geleden een vervolg aangekondigd werd en een paar dagen geleden op de Game Awards kregen we dan ook de eerste gameplay beelden van A Plague Tale: Requiem.

In de trailer valt vooral op dat zowel Amicia als haar broertje, die in de eerste game respectievelijk een tiener en een klein kind waren, beiden een stuk volwassener uitzien. Niet perse qua lichamelijk uiterlijk, maar meer door hun houding. Wat wil je als in zulke verschrikkelijke omstandigheden opgroeit als midden in het heftigste deel van de builenpest, de zwarte dood. Aan de beelden te zien lijkt het erop dat de plaag erger is dan ooit en dat er tevens nog genoeg menselijke baddies zijn die achter de ‘de Rune’ kinderen aanzitten.

Een bijzondere toevoeging aan Amicia’s arsenaal wat we uit de trailer kunnen opmaken is de kruisboog. Zorgt dit er misschien voor dat de gameplay iets wat uit de richting van pure stealth gaat en meer actiegericht? We shall see. De game ziet er zowel in cut scenes als daarbuiten echt prachtig uit en persoonlijk kan ik niet wachten hem in handen te hebben. De game komt in 2022 uit op onder andere PS5, Series X en PC. Hieronder kun je de nieuwe trailer bekijken.

A Plague Tale: Requiem - TGA 2021: Gameplay Reveal Trailer | PS5

Heb jij A Plague Tale: Innocence al gespeeld? En kijk je uit naar dit vervolg? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie