Nieuwe gezichten in ‘American Horror Story’ seizoen twee

AmHorStoryserieAmerican Horror Story’ is een horror/dramaserie afkomstig van de makers Ryan Murphy en Brad Falchuck. Het eerste seizoen draaide om een gezin, dat ging wonen in een spookhuis. Bij de seizoensfinale liet Murphy iedereen weten, dat seizoen twee van ‘American Horror Story’ er geheel anders uit gaat zien. Dit maakt ‘American Horror Story’ tot een zogenaamde anthology-serie. Dit wil zeggen, dat seizoen twee een geheel ander horrorverhaal zal vertellen, waar geen van de personages uit seizoen één een rol in zal spelen. Dit betekent overigens niet, dat de acteurs uit het eerste seizoen geen rol zullen spelen in het volgende seizoen. De volgende acteurs kunnen we terug verwachten in seizoen twee: Jessica Lange (speelde Constance Langdon in seizoen één), Zachary Quinto (Chad), Evan Peters (Tate Langdon), Sarah Paulson (Billie Dean Howard) and Lily Rabe (Nora Montgomery).

Afgelopen maand hebben de producers van de horrorserie een castingsoproep geplaatst voor de rol van een femme fatale Gia. Het karakter wordt omschreven als krachtig, woest, extreem seksueel en wild. Hierbij moet gedacht worden aan karakter, zoals Angelina Jolie vervulde in ‘Girl Interupted’. Gia zou in seizoen twee als de antagonist/tegenstander moeten fungeren van het karakter, gespeeld door Jessica Lange.

De website meldt dat de intensieve zoektocht over verscheidene continenten een actrice heeft opgeleverd voor de rol van Gia, namelijk Lizzie Brocheré, afkomstig uit Frankrijk. Brocheré heeft voornamelijk verschillende rollen gespeeld in ‘NC-17-rated’ films. NC-17- rated (niet geschikt voor kijkers onder de zeventien jaar) is een beoordeling, die gegeven wordt aan films waar veel geweld, seks, afwijkend gedrag of drugsmisbruik voorkomt. Volgens een onbekende bron wordt om deze reden de rol van Gia wat veranderd.

Eerder werd al bekend dat Adam Levine (zanger Maroon 5) ook zal verschijnen in seizoen twee van ‘American Horror Story’. ‘American Horror Story’ betekent voor Levine zijn acteerdebuut. Hij zal in de serie het hedendaagse karakter spelen en deel uit maken van een stel, dat ‘The Lovers’ genoemd wordt. De producers zijn dermate tevreden over de acteerprestaties van Levine, dat ze de serie zullen opnemen rondom de zomertour van Maroon 5.

Verder is er nog maar weinig bekend over seizoen twee van deze serie. Het zal zich afspelen in een horrorinrichting aan de Oostkust. Seizoen twee zal zijn debuut maken op FX in oktober van dit jaar, over Nederlandse uitzendingen is niets bekend en in België is de zender bij Prime te volgen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie