Nieuwe Hellraiser-film zonder Clive Barker en Doug Bradley

pinhead

Al enkele jaren krijgen wij berichten door dat een reboot of remake van Hellraiser uit gaat komen. We ontvangen berichten dat de bedenker van Hellraiser, Clive Barker, aan het project verbonden is en druk bezig is met een script. We zien tekeningen voorbijkomen waarvan wordt aangenomen dat dit concept art moet zijn voor de nieuwe film. En wij kregen zelfs het nieuws door dat Doug Bradley, de originele Pinhead, de rol van Pinhead ook weer zou opnemen. Iets wat de vele fans zeer konden waarderen na het abonimabele Hellraiser Revelations uit 2011. Revelations is de enige Hellraiser-film waar Doug Bradley niet deze rol op zich.

Een tijdje bleef het erg stil rond dit project maar vandaag kregen wij eindelijk wat te horen. Helaas is het niet wat wij willen horen. Ten eerste is schrijver Clive Barker er helemaal niet bij betrokken. Ten tweede: Doug Bradley ook niet! Het waren allen niet meer dan geruchten die wij al die tijd te horen kregen. Heather Langenkamp, die wij allen kennen als de scream queen uit A Nighmare on Elmstreet, verteld tegen Scaretissue dat zij een kleine rol gaat spelen in de film en is daar dolblij mee. Daarnaast weet zij ons ook te vertellen dat de man die onder andere de make up deed voor eerdere Hellraiser films, Gary Tunnicliffe, de regie op zich gaat nemen.

hellraiserIII

Nu er eindelijk echte informatie naar buiten komt laat Doug Bradley ook van zich horen. Hij sprak zich vandaag uit op zijn Facebook-pagina over het aanstaande project en geeft ons daarbij ook een kijkje dat nogal onaangenaam is. Ten eerste werd hij al in december op de hoogte gebracht van het project door Gary Tunnicliffe zelf. Tunnicliffe zou hem een script toesturen maar hij kreeg echter wat ander. Dat anders was een document waarbij hij verboden werd iets over het aanstaande project te vertellen. Waar dan ook. Dit weigerde hij zelf en nu het nieuws door Heather Langenkamp naar buiten wordt gebracht zwijgt hij hier dan ook niet meer over zoals wij in zijn verklaring op Facebook kunnen lezen.

Het wordt dus een project waar zowel Barker als Bradley niet aan verbonden is. Wij zien al een doomscenario aankomen dat dit project dezelfde kant opgaat als Revelations. Tunnicliffe was tenslotte ook verantwoordelijk voor het script van Revelations. Bradley wees de rol van Pinhead in die film af op het slechte script en nu krijgt de man die daarvoor verantwoordelijk is nu ook de kans om te regisseren… Zullen we een wedje leggen dat dit een straight to dvd dingetje gaat worden?

Ondanks dit nogal teleurstellende berichten is het wel weer fijn iets van Doug Bradley zelf te horen. Check ook even hoe hij zijn verklaring op Facebook afsluit en wie het ‘liked’.

clive

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nieuwe Hellraiser-film zonder Clive Barker en Doug Bradley”

Plaats een reactie