Nieuwe Layers of Fear in de maak: trailer!

Bloober Team, een Poolse game ontwikkelaar, is onder andere verantwoordelijk voor de sfeervolle psychologische horrorgames Layers of Fear 1 en 2. Met een nieuwe trailer teasen ze een derde installatie, waarbij teruggegrepen lijkt te worden op schilderkunst als voedingsbodem voor mentale problemen. Kijk hem hier!

In Layers of Fear 1 speel je een talentvolle maar gepijnigde schilder die zijn meesterwerk wil afmaken in een Victoriaans huis. Langzaam ontrafel je zijn verleden en aftakeling terwijl de realiteit steeds waziger wordt onder invloed van zijn mentale problemen, waarbij meerdere eindes mogelijk zijn op basis van je keuzes. Hetzelfde principe wordt gebruikt in Layers of Fear: Inheritance (waarbij je de dochter van het hoofdpersonage uit deel 1 speelt) en Layers of Fear 2, waarbij je in de huid kruipt van een acteur met een getroubleerd verleden dat opspeelt terwijl je je klaarmaakt voor een zware acteerklus op een verlaten luxe schip. Beide games zijn sfeervol en raadselachtig en vol detail vormgegeven, met leuke puzzels en soms flinke scares. Maar naar mijn bescheiden mening moet je teveel rondwandelen terwijl er niet veel gebeurt (al maakt dat de scares wel intenser wanneer ze dan eindelijk voorbij komen).

Onlangs heeft Bloober Team zijn terugkeer naar Layers of Fear onthuld met deze trailer. Het artwork ziet er nóg beter uit, en ondanks de saaie stukken uit de voorgaande games ben ik benieuwd naar de terugkeer naar schilderkunst:

Layers of Fear - Official New Project Teaser (Unreal Engine 5)

Naast de release van deze video zei Piotr Babiebo, CEO van Bloober Team: “Layers of Fear was een doorbraakproject voor ons. Ik ben echt blij dat we terug naar deze wereld komen, wijzer en meer ervaren. Als studio hebben we ook nog twee andere projecten in de maak, één in productie en één in pre-productie.” Meer over de release weten we op dit moment niet, behalve dat het in 2022 zal zijn.

Dat klinkt veelbelovend allemaal! Naast Layers of Fear is Bloober Team ook verantwoordelijk voor first person horrorgames The Observer (2017), Blair Witch (2019) en The Medium (2021). Ga jij Layers of Fear 3 spelen wanneer het uitkomt?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie