Nieuwe start voor The Crow remake

Nu er een schikking is getroffen tussen The Weinstein Company en Relativity Media over de rechten van The Crow-remake is er gelijk een nieuwe regisseur en schrijver aangenomen om het project nu toch door te laten gaan.

F. Javier Gutierrez zal The Crow gaan regisseren. De Spaanse regisseur maakte al forure met zijn debuutfilm Before The Fall (Tres días). Deze apocalyptische thriller won diversen prijzen op Europse filmfestivals. De nieuwe schrijver wordt Jesse Wigutow, hij werkte in het verleden onder meer aan Tron: Legacy, The Ruins en Eragon. The Crow zal geproduceerd worden door Edward R. Pressman en Jeff Most, beide ook verantwoordelijk voor het origineel uit 1994. 

The Crow was destijds een behoorlijke doorbraak op het gebied van visuele stijlen. Daarnaast werd Brandon Lee die de hoofdrol vertolkte als Eric Draven, tijdens de opnames dodelijk getroffen door een kogel. Om de film toch af te kunnen maken hebben ze destijds een stuntman gebruikt om de laatste scenes die nog opgenomen moesten worden toch nog te kunnen filmen. Later hebben ze het gezicht van Brandon Lee digitaal toegevoegd. Dit alles maakt het verhaal over een rocker die opstaat uit de dood om de moord op hem en zijn vriendin te wreken extra luguber.

The Crow kreeg in een korte tijd een behoorlijke cultstatus waarna de film nog diversen vervolgen kreeg. Zelfs een tv-serie werd ervan gemaakt, deze liep maar 1 seizoen. Ineens ging The Crow van cultstatus naar immens populair. Vooral in de Gothic-scene werd de film bijna als levensstijl gezien.

Het is in ieder geval zeker dat we geen Bradley Cooper gaan zien als Eric Draven. Hier zal geen enkele fan om getreurd zijn. Hopelijk vinden ze een gepaste Eric Draven die een waardige opvolger zal worden van Brandon Lee.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robbert
Robbert
11 jaren geleden

Pfffft, waarom nou toch?

Tommy
Tommy
11 jaren geleden

Voor mij is er maar één echte “The Crow” gemaakt. Ik zit hier dus niet op te wachten, al ga ik het boeltje wel opvolgen. Wie weet…

Lester Cornfield
Lester Cornfield
11 jaren geleden

Ik begin een beetje moe te worden van al die klassiekers die perse in een nieuw jasje moeten worden gestoken. Is de filmindustrie zo inspiratieloos geworden?

Smit David
Smit David
10 jaren geleden

ik vond the crow 1 met brandon lee de beste , maar vond de reeks ook niet met Mark Dacascos.
misschien moeten ze hem maar eens vragen voor de rol in de remake

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x