Nieuwe teaser voor heksenserie Salem

Salem key artDe Amerikaanse zender WGN America heeft bekend gemaakt dat het eerste, 13-delige seizoen van haar eigen eerste serie Salem van start zal gaan op 20 april. Daarnaast heeft de zender ook een nieuwe promovideo gemaakt.

Salem speelt zich af in het 17e-eeuwse Massachusetts en onderzoekt wat er echt gebeurde tijdens de beruchte heksenprocessen in het stadje Salem. Wie of wat wakkerde het haatvuur van de stedelingen aan en welk duister en bovennatuurlijke waarheid zit verborgen in de verhalen die wij kennen? Want in Salem bestaan heksen echt, maar ze zijn niet wie of wat ze lijken. In het eerste seizoen van Salem wordt een gedurfde nieuwe visie over Salem en heksen gepresenteerd onder de mom van een epische romance die draait rond deze explosieve revelatie.

Salem3Zender WGN America verzamelde voor zijn eerste eigen reeks een aantal bekende TV-gezichten. Hoofdrol in de reeks is er voor Seth Gabel, die Lincoln speelde in Fringe. In Salem vertolkt Gabel de lokale aristocraat Cotton Mather die aan het hoofd staat van de heksenprocessen. Nikita-acteur Shane West speelt een oorlogsveteraan die terugkeert naar zijn geboortedorp Salem waar hij zich verbaast over de heksenjacht die er plaatsvindt. Janet Montgomery (die de hoofdrol speelde in de kortlopende CBS-advocatenreeks Made in Jersey) speelt de heks Mary Sibley en haar rechterhand wordt vertolkt door Ashley Madekwe, die Ashley vertolkte in de ABC-soap Revenge.

Salem is een reeks van Star Trek: The Next Generation en Terra Nova-scenarist Brannon Braga. Hij werkt voor de reeks samen met The Haunting in Connecticut-scenarist Adam Simon. Richard Shepard regisseerde de pilootaflevering voor de reeks. Shepard regisseerde ook al de pilot van Ringer en Golden Boy en regisseerde enkele afleveringen van Girls.

Volgens Brannon Braga heeft hij zich voor de reeks gebaseerd op de transcripten die er van de Salem-processen bestaan. Daardoor moet de reeks een stuk waarheidsgetrouwer zijn en de heksen zullen dus een pak echter en authentieker zijn dan deze uit de Harry Potter-boeken. Bovendien zal er in Salem geen plek zijn voor andere bovennatuurlijke schepsels zoals weerwolven of vampieren.

Benieuwd of Salem ook dit jaar nog bij ons te zien zal zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie