Nieuwe trailer voor psychologische horrorreeks Penny Dreadful

Penny Dreadful2

Op 11 mei gaat op de Amerikaanse kabelzender Showtime het eerste seizoen van de nieuwe horrorreeks Penny Dreadful van start. De zender heeft een nieuwe trailer voor de serie klaar.

Penny Dreadful is een reeks van Skyfall-scenarist John Logan en Skyfall-regisseur Sam Mendes. De reeks wordt omschreven als een psychologische horrordramareeks die zijn inspiratie haalt uit de horrorliteratuur. Zo zou Dr. Frankenstein en zijn monster deel uitmaken van de serie, net als Dracula, Van Helsing, Jack the Ripper en Dorian Gray. De serie zal zich afspelen ergens begin 19e eeuw in het Victoriaanse London. De literaire personages zullen allemaal menselijk worden voorgesteld, waarbij de nadruk ligt op het psychologische en het erotische. Daardoor moet Penny Dreadful een realistische en onderbouwde serie worden wiens verhalen ook een beeld schetst van het Amerika van vandaag.

In de reeks speelt Josh Hartnett de rol van Ethan Chandler, een man die houdt van actie en uitdagingen en die niet bang is van wat geweld. Toch komt hij charmant en aangenaam voor, maar achter zijn ogen bevinden zich zijn ware demonen. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Eva Green speelt dan weer Vanessa, de heldin van de reeks. Vanessa is een enigmatische vrouw met betoverende ogen die bewijst dat ze een kracht is in de serie waar rekening mee gehouden moet worden.

Andere rollen in de reeks zijn er voor Timothy Dalton, Rory Kinnaer, Helen McCrory en Billie Piper.

Voorlopig is er nog geen nieuws of Penny Dreadful ook bij ons te zien zal zijn.

Penny Dreadful Season 1 | Official Trailer | Eva Green & Josh Hartnett SHOWTIME Series

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie