Slechte voortekens in nieuwe trailer The First Omen

Er is een nieuwe trailer vrijgegeven van The First Omen. Dit zesde deel in de serie is een prequel op de eerste film The Omen uit 1976 en laat ons de gebeurtenissen zien voordat Damien terugkeert op aarde. Check de nieuwe trailer hieronder.

The First Omen | Official Trailer | 20th Century Studios

Margareth Daino is een religieuze dame-in-de-dop die haar gelofte als non nog niet heeft afgenomen. Ze gaat leven in de kerkgemeenschap in Rome. Daar heeft ze een baantje in het weeshuis gevonden. Haar kracht in geloof begint ernstig te wankelen als ze op een geheimzinnige samenzwering stuit die de geboorte van de Antichrist aan het voorbereiden is.

De trailer laat heel veel zien. Iets waar ik altijd een beetje allergisch voor ben, want het is alsof je de film in anderhalve minuut al gezien hebt. Ik zie alweer wat jumpscares en het is ook nooit goed om een oude naam jaren later weer nieuw leven in te blazen naar de huidige maatstaven (weet jij er een die wèl een succesvolle reboot/remake/prequel heeft?). En daarbij, The Omen heeft al een remake uit 2006. Alhoewel geen super slechte film, mist het wel de rauwe, duistere ondertoon die het origineel heeft. Onnodig dus. Maar goed, we zullen zien.

The First Omen

The First Omen is geregisseerd door Arkasha Stevenson, naar een verhaal van Ben Jakoby. In de film spelen Nell Tiger Free (Game of Thrones), Tawfeek Barhom, Sônia Braga, Ralph Ineson (The Witch) en Bill Nighy (Underworld, Shaun of the Dead).

De film is vanaf donderdag 11 april te zien in de Nederlandse bioscopen. Op vrijdag 5 april is er een landelijke ‘horror night’ waarin The First Omen al exclusief in verschillende bioscopen te zien is. Kleine waarschuwing: de bioscopen zijn dan ingericht met verklede acteurs die je de stuipen op het lijf (moeten) jagen. Je moet ervan houden…

Interessant artikel?

6 gedachten over “Slechte voortekens in nieuwe trailer The First Omen”

 1. Antwoord op je vraag, de remake van Evil Dead van Fede Alvarez was eigenlijk best goed…
  En ook de prequel Prey van de Predator franchise is zo slecht nog niet.

  Er zijn vast nog wel wat meer voorbeelden te vinden, maar over het algemeen heb je gelijk en is een reboot/remake/prequel meestal (veel) minder goed dan het origineel en vaak overbodig.

  Dat lijkt met deze weinig anders te worden. Maar ach. Moviepass, dus ik ga hem toch kijken 🙂

  Beantwoorden
  • Nou, die slechte voortekenen kwamen wat mij betreft totaal niet uit. Ik heb hem gisteren gezien, ging er met de nodige scepsis naar toe, maar ben zeer aangenaam verrast. Dit is een heel aardige prequel die het verhaal verteld hoe Damien op aarde kwam.
   De film heeft een fijne sfeer (let ook op de muziek en soundscape) en het acteerwerk is prima. En daarnaast zit er nog wat vette gore in, die ik niet helemaal zag aankomen.
   Uiteraard ook wat jumpscares. De meeste zijn niet verrassend, maar er zit er ook een in “slow motion” in die mij toch flink liet schrikken. Je ziet hem van heel ver aankomen, maar hij komt toch fantastisch aan.

   Ja, ik denk niet dat je spijt krijgt als je hier een kaartje voor koopt.

   Beantwoorden
 2. De eerste Omen met Gregory Peck en Lee Remick was werkelijk geweldig. De remake echt verschrikkelijk. Gewoon van afblijven.
  De andere 2 van de eerste trilogie waren ook prima te doen.

  Dan zijn er dus nog 2 delen? Die heb ik dan nog niet gezien…

  Beantwoorden

Plaats een reactie