Nieuwe video’s ‘Vampire: The Masquerade Bloodlines 2’ tonen de gameplay

In dit vervolg op Vampire: The Masquerade Bloodlines uit 2004, worden we geïntroduceerd in het leven van Seattle in de 21e eeuw.  Normaliter leven vampieren met een gedragscode, een maskerade. Die code zorgt ervoor dat de vampieren niet ontdekt worden door de mensen. Maar sommige vampieren zijn het zat en breken de code. Rond kerst voeren ze een grootscheepse aanval uit op een groep mensen. Jij bent een van die mensen. Met deze actie veroorzaken ze onenigheid tussen de clans en een oorlog staat op het punt uit te breken.

De gebeten mensen zijn niet hetzelfde als de volbloed vampieren, het zijn thinbloods. Vergelijk het met halfbloedjes-of modderbloedjes- uit de verhalen van Harry Potter. De Thinbloods zijn niet zo sterk als de volbloed vampieren en ze worden vaak als minder aangezien. Daarentegen kunnen ze wel beter tegen zonlicht.

De vampieren in Seattle zijn verdeeld in clans met verschillende eigenschappen en voor- en nadelen. De Toreadors lijken het meest op mensen, met een voorliefde voor cultuur. De Ventrue zijn nobele en krachtige leiders, de Brujah zijn zeer sterk en kunnen goed vechten. De Malkavians zijn vervloekt met krankzinnigheid, of juist gezegend met inzicht. De Gangrel zijn eenlingen, helemaal in harmonie met hun innerlijke beest. De Tremere hanteren bloedmagie en de Nosferatu zijn vervloekt om te leven in de schaduw, voor altijd schuilend voor de mensen.

Als dat nog niet genoeg is, Seattle is ook nog eens verdeeld in vijf verschillende facties, ieder met hun eigen ideologie. De oudste vampieren vallen onder de Pioneer factie, geleid door Lou Grand. Prins Alec Cross leid de Camarilla factie, de elite en rijkste vampieren. De Baron is hoofd van de criminelen, hier kan je terecht voor louche opdrachten. De bloedmagiërs, tovenaars en weglopers vallen onder de Newcomers factie, geleid door Victor Goga en de Unseen factie is exclusief voor de Nosferatu.

Nogal een set-up, als je het mij vraagt. Het eerste deel had niet heel veel positieve reviews, en ik hoop maar dat ze niet te ambitieus zijn geweest. De game staat gepland voor 2020 en komt uit op PC, PS4 en Xbox One en draait op de Unreal 4 Engine. Kijk jij uit naar dit deel en heb jij het eerste deel gespeeld? Laat het weten in de comments.

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 - Extended Gameplay Reveal Trailer | E3 2019
Vampire The Masquerade Bloodlines 2: 28 Minute Gameplay Demo - Gamescom 2019

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Nieuwe video’s ‘Vampire: The Masquerade Bloodlines 2’ tonen de gameplay”

  1. De eerste game was echt super, wel zat het vol bugs ivm de studio een deadline moest halen en daarna failliet ging o.i.d. Fans van het spel hebben op eigen houtje de game in leven gehouden door patches en verbeteringen te maken. Ik hoop van harte dat dit 2e deel wel tot zijn recht komt, ik kijk er iig met smart naar uit!

    Beantwoorden

Plaats een reactie