Nieuws omtrent nieuwe Alone in the Dark-game

In de nacht van donderdag op vrijdag komt ontwikkelaar Pieces Interactive met nieuwe informatie omtrent hun aankomende remake van Alone in the Dark.

In een ‘Alone in the Dark Spotlight’, die vrijdag 02.00 uur ’s nachts Nederlandse tijd wordt uitgezonden op Youtube en Twitch, gaat de ontwikkelaar in op prangende vragen. Verwacht dus veel nieuwe informatie, maar ook een aantal ‘onverwachte onthullingen’.

Toch niet zo alone in the dark, dus...
Toch niet zo alone, dus…

De remake van Alone in the Dark werd vorig jaar voor PC, PS5 en Xbox Series X|S aangekondigd en belooft een ‘liefdesbrief aan het origineel’ te worden. Althans, als we de ontwikkelaars mogen geloven. Net als in het origineel kun je het verhaal op twee verschillende manieren ervaren. Speel als Edward Carnby of Emily Hartwood en verken je omgeving, vecht met monsters, los puzzels op en ontdek de schokkende waarheid van Derceto Manor.

Wat je kunt verwachten:

  • Verken Derceto Manor in deze vernieuwde versie van Alone in the Dark. Een liefdesbrief aan de cultklassieker en horrorgame uit de jaren 90.
  • Keer terug naar de wortels van psychologische horror. Ervaar een sfeervol avontuur in een waardig eerbetoon aan de grondlegger van het horrorgame-genre.
  • Duik in een wereld vol geluiden die je kippenvel bezorgen met een spookachtige, maar betoverend onheilspellende soundtrack.
  • Geniet van de spanning van wanhopige overleving in een wereld waar de werkelijkheid begint af te brokkelen, het kwaad in elke schaduw op de loer ligt en munitie schaars is.
  • Ervaar deze nachtmerrie vanuit het perspectief van Emily Hartwood of Edward Carnby en ontrafel de duistere geheimen van een gotisch landhuis.
  • Ga op in een diep psychologisch verhaal dat ver voorbijgaat aan alles wat je je voor kunt stellen. Van de hand van Mikael Hedberg, culthorrorschrijver van SOMA en Amnesia.

Er is nog geen precieze datum bekend, maar waarschijnlijk horen we daar dus meer over tijdens de Spotlight.

Alone in the Dark | Spotlight Announcement

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie