Showcase: Nieuwe beelden Resident Evil Village & Resident Evil 4 keert terug in VR!

Zojuist was de tweede showcase van de aankomende AAA game van Capcom, Resident Evil Village. Deze zat weer bomvol nieuwtjes, lees gauw verder.

Jun takeuchi trapt af met een gloednieuwe trailer van Resident Evil Village. Hierin zien we wat meer dorpsbewoners die duidelijk erg bang zijn voor de monsters. Op het laatst komt chris redfield in beeld, die gaat ook nog een niet zo leuke rol spelen aan de reactie van Ethan te horen. Hij zou Mia vermoord hebben.

Hierna komt ontwikkelaar Tsuyoshi Kanda aan het woord die het een en ander uitlegt over de aankomende demo. Die verschijnt op PlayStation 4 en 5, Xbox Series X|S, Steam en Google Stadia. Je hebt een dag de tijd om 60 minuten te spelen. In dat uur kan je kiezen om in het dorpje op onderzoek te gaan, of je gaat naar het kasteel toe, met alle gevolgen van dien. In Europa is dat op 2 mei van 02:00 am tot 3 mei 02:00 a.m. Ook is er early acess voor PlayStation 4 en 5, genaamd 8 Hours In Village. Hierin heb je 8 uur tijd om de demo van 30 minuten te spelen. Dit kan alleen tussen 18 april 07:00 a.m. en 19 april 03:00 a.m. en 25 april 07:00 a.m. en 26 april 03:00 a.m. Op die dagen heb je acht uur de tijd om de demo van 30 minuten uit te proberen. Je kan de demo op Playstation 4 en 5 vanaf nu pre-downloaden. Eerlijk gezegd vind ik het maar ingewikkeld, hoe ze dit vorm hebben gegeven.

Ook is er een extra gamemode: The Mercenaries. Dit is een high speed arcade bonusspel. Verschillende golven vijanden die je met jouw keuze wapens moet zien te verslaan. Hier kan je flinke bonussen en extra vaardigheden mee verdienen.

Verder kwam de aankomende Netflix original CG film Infinite Darkness voorbij met een nieuwe trailer. Releasedatum staat op juli 2021. Het speelt zich af in 2006, 2 jaar na Resident Evil 4. Tijdens een zombie uitbraak in het Witte Huis zien we Leon en Claire voorbijkomen, en als bonus de president. Die is de vader van Ashley uit Resident Evil 4.

Over Resident Evil 4 gesproken, er komt een remake van dat spel in Virtual Reality naar de Oculus Quest 2. Volgende week 21 april komen ze met meer informatie daarover, hou hun Facebook en Twitch in de gaten, of lees het uiteraard hier.

En als laatste, maar zeker niet het minste: Resident Evil komt naar Dead By Daylight. Deze asymmetrische survival horror krijgt een nieuw hoofdstuk in de vorm van Resident Evil. 25 Mei wordt daar meer bekend over gemaakt.

Het was een bomvolle showcase, maar zeker de moeite waard. Waar kijk jij het meest naar uit? Ik hoor het graag van je in de comments of op Facebook. Had jij de Twitch-uitzending van Frank nog gezien? Deze drie weken speelt hij elke donderdagavond een stukje Resident Evil 7, met aansluitend de release van Resident Evil Village.

Resident Evil Showcase | April 2021

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Showcase: Nieuwe beelden Resident Evil Village & Resident Evil 4 keert terug in VR!”

Plaats een reactie