Night Dive Studios toont meer gameplay van ‘System Shock’ remake en teased ‘Shadowman’ remaster

Vreemde krijsen galmen door de op het eerste gezicht verlaten gangen van dit ruimtestation. De enige tekenen van leven zijn spraakopnames achtergelaten door de personen die hier ooit aan het werk waren. Toch leeft er nog iets. Maar wat? Weet je het nog? Na remasters van o.a Blood, Doom 64 en System Shock 2 gaan we dankzij Night Dive Studios terug naar Citadel Station, deze keer voor een hele remake van System Shock. Er zijn nieuwe beelden, alsook een aankondiging voor een remaster van Shadow Man.

Night Dive Studios, de game ontwikkelaar die ooit bekend is geraakt toen ze System Shock 2 uit de hel van intellectueel eigendom, rechten en licenties hebben ‘gered’, is al een tijdje bezig met een volledige remake van het eerste deel van de klassieke sciencefictionhorrorgame. De studio heeft nu ook een nieuwe gameplay trailer voor System Shock uitgebracht genaamd de ‘Cyberspace Preview’ alsook een developer diary genaamd ‘The art of gore’ waarin dieper ingegaan wordt op de ‘dismemberment mechanics’ uit de game. Fun!

System Shock CYBERSPACE Preview - Nightdive Studios
System Shock "The Art of Gore" Dismemberment Feature - Nightdive Studios

Night Dive Studios heeft naast de re-release van System Shock 2 ook gewerkt aan een ‘enhanced edition’ van die game. Ook hebben ze hard gelobbyd voor het verkrijgen van de licenties van de gehele franchise, waardoor ze nu ook de remake van de eerste game kunnen maken.

System Shock 2: Enhanced Edition

Night Dive is een schakel voor andere gamestudio’s om hun oudere games opnieuw uit te brengen op digitale platformen. De lijst aan titels is enorm en omvat een hoop verschillende genres. Zoals eerder genoemd is Night Dive daarnaast bezig met sommige games te remasteren voor moderne systemen. Zo bracht de studio onder andere Blood: Fresh Supply en Doom 64 uit en lieten ze een paar jaar geleden via een reddit thread weten aan het werk te zijn aan de ondergewaardeerde shooter Powerslave. Samen met de System Shock-trailers liet Night Dive Studios ook even een teaser vallen voor een remaster van horror-adventuregame Shadow Man, ze zijn lekker bezig daar!

Shadow Man Remastered Second Teaser Trailer - Nightdive Studios

Een alpha demo van System Shock kun je gratis checken op Steam en GoG.

Interessant artikel?

Plaats een reactie