No Man’s Sky krijgt horror-update Desolation

Wat als een horrorverhaal begon voor Sean Murray en zijn bedrijf Hello Games, zijn ze nu toch wel een voorbeeld waar veel uitgevers wat van kunnen leren. No Man’s Sky kwam in augustus 2016 met hoge verwachtingen uit en stelde iedereen flink teleur. De game kwam onaf uit en werd genadeloos door gamers uitgekotst. Nu, 4 jaar later en mega veel gratis updates verder is het in ere hersteld en is het eindelijk de game die het bij release had moeten zijn. Sommige gamers vinden het ‘too little, too late‘, maar de gamers die het wel nog een tweede kans gaven weten dat het echt wel een heel vet spel is geworden.

Nu is er weer een nieuwe, wederom gratis, update uitgebracht en dit keer met een dikke laag horror. De update met de naam Desolation brengt een dikke pve uitbreiding naar het No Man’s Sky universum. Hierin zijn er overal ineens grote ruimteschepen die halsoverkop verlaten zijn door de bemanning. Deze ruimteschepen drijven nu stuurloos als logge spookschepen door de ruimte en jij kan -alleen of met een maatje- deze ruimtekolossen gaan verkennen.

De binnenkant van deze schepen wordt elke keer automatisch gegenereerd, dus geen schip is precies hetzelfde. Elk schip heeft hele vette beloningen in de vorm van upgrades voor je schip, maar deze schatten krijg je uiteraard niet zomaar. Sommige schepen zijn overgenomen door alien-achtige beesten die wel trek hebben in een glaasje met jouw bloed. Andere schepen hebben een AI aan boord die doorgedraaid is en alles wat beweegt probeert uit te roeien. Naast deze toevoeging heeft de game ook meer balans gebracht met wapens en vijanden. Die zullen beter aanvoelen in gevechten. Zie hier de volledige lijst met aanpassingen in deze 2.6 update. De game zelf is te spelen op PC, PS4 en Xbox One.

No Man's Sky Desolation Update Trailer

Als je me zoekt, ik ben in de ruimte. Speel jij dit spel nog of had jij lang geleden de hoop al opgegeven? Ik hoor het graag van je in de comments of op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie