Nog twee Silent Hill-projecten gehuld in dikke mist

Tijdens de Silent Hill transmission werd naast Silent Hill 2 remake, een nieuwe film en een gloednieuw spel in de vorm van Silent Hill F; nog veel meer aangekondigd. Er was namelijk sprake van nog twee projecten; Silent Hill Townfall en Silent Hill Ascension. En dat zijn twee projecten die nog behoorlijk gehuld zijn in de mist van het beruchte stadje.

Silent Hill Townfall
Silent Hill: Townfall

Geen Konami

Silent Hill: Townfall is in ontwikkeling bij No Code en wordt uitgegeven bij Annapurna Interactive. Het spel is dus geen uitgave van Konami en daarmee de vreemde eend in de bijt. Nu heeft Annapurna Interactive wel een indrukwekkend portfolio, dus ik maak me geen zorgen wat dat betreft. Verder geeft creative director Jon McKellan aan dat het een titel is wat het origineel, en het daarbij behorende materiaal, respecteert. Dat gezegd hebbende gaat hij het wel nét even iets anders aanpakken. Meer weten we op dit moment helaas niet, al is er wel nog een (net zoveel nietszeggende) teaser trailer.

SILENT HILL: TOWNFALL | Reveal Trailer
Silent Hill: Townfall

Interactieve Silent Hill

Silent Hill: Ascension is van een heel ander kaliber. Uitgever Konami en ontwikkelaars Genvid, Bad Robot Games, Behaviour Interactive en DJ2 Entertainment kondigen dit spel aan als ‘a new kind of Silent Hill’, een ervaring zoals je nog nooit hebt meegemaakt, aldus Genvid-baas Jacob Navok. Je kunt alvast naar de site ascension.com, maar daar word je niet veel wijzer. De ontwikkelaars verklappen wel dat het een real time interactieve serie gaat worden, waar miljoenen fans niet alleen kijken naar het verhaal, maar er ook actief in kunnen deelnemen.

ascension
Silent Hill Ascension

Bij die opmerking moet ik gelijk denken aan Netflix’ Black Mirror: Bandersnatch. Hier kan je op bepaalde momenten keuzes maken met je afstandsbediening. Schijnbaar heeft Genvid hier al ervaring mee, ze hebben dit eerder gedaan met The Walking Dead: Last Mile. ‘Kijkers beslissen en er is geen weg terug, dood is dood.’ Kijk de teaser trailer hieronder.

Silent Hill: Ascension - Official Announcement Trailer (2023)
Silent Hill Ascension

Tot zo ver Konami (en Annapurna Interactive) met de toekomst van Silent Hill. Wat vind jij van al dit nieuws; krijg je ergens kriebels van, of ben je juist enthousiast geworden? Ik hoor het graag van je in de comments of op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie