Nostalgische eastereggs in Rage

Toen ID nog een klein IDje was, hebben ze in het 1992 de pc-gamingwereld op haar grondvesten doen schudden met het de release van Wolfenstein 3D. In deze, voor die tijd zeer revolutionaire, game was het de bedoeling dat je ontsnapte uit een gevangenis vol nazi’s. Iedereen heeft een hekel aan nazi’s, dus de game was tof. Later volgden DOOM en Quake.

Bijna 20 jaar later komt de nieuwste game van ID Software uit, die heet Rage. In Rage is de wereld getroffen door een asteroide en is de wereld er vrij slecht aan toe. Vrij slecht er aan toe zijn is een understatement, alles is goed naar de kloten en niemand heeft echt veel zin om het op te ruimen, het is namelijk een veel beter plan om eerst de mutanten en ander gespuis uit de weg te gaan ruimen. Wat heeft dit met Wolfenstein te maken? Eigenlijk geen ene donder, behalve dan dat de game gemaakt is door dezelfde mensen die Wolvenstein hebben gemaakt. En dat het natuurlijk een van de toffe eastereggs is die verstopt zitten in de game:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lEuTvtOX00M?rel=0&w=620&h=345]

Rage is 7 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox360 en Playstation 3.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Vet 😀

Max
Max
11 jaren geleden

hehe, cool ^^

sjampansee
sjampansee
11 jaren geleden

Wat een noob hij valt in de lava bij het quake secret area gedeelte! HAH! (zie laatste seconden van het youtube filmpje) Maar het is zeker netjes om het met de wereld te delen, after all dat zijn de games waar de huidige FPS uit geboren zijn. ID software komt volgend jaar met DOOM 4 dat wordt nog wat!

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x