Recensie: Nurse 3D (Douglas Aarniokoski, 2013)

Nurse 3D
Abby is een verpleegster in een ziekenhuis in New York. En hoewel het hard werken is vergaat het haar allemaal zorgeloos. Abby heeft namelijk de ultieme uitlaatklep gevonden: moord! ’s Avonds gaat zij uit in de vele kroegen en discotheken die New York heeft en pikt daar uit de vele mannen zorgvuldig haar prooi. Zij gaat namelijk niet voor zomaar iemand; het moet namelijk wel een leugenaar zijn. Zo eentje die zijn trouwring afdoet als hij op een andere vrouw afstapt. Of eentje die vooral zegt dat de reden dat zijn vrouw de reden is dat hij op een andere dame afstapt. Abby maakt gehakt van deze kerels. Bijna letterlijk.

Zo erg klinkt dat nu ook weer niet nietwaar? Weer een leugenaar minder in de wereld. Helaas is er nog veel meer loos met Abby, want wanneer zij haar zinnen zet op haar vrouwelijke collega Danni is het al snel duidelijk dat er veel onschuldige slachtoffers gaan vallen…
Nurse 3D
Ik moet eerlijk toegeven, mijn hart kwam in een soort van versnelling toen ik de poster van Nurse 3D voor het eerst zag. Een sexy verpleegster in latex al rijdend op een enorme spuit… Ja dan heb je wel mijn aandacht. Al aan de poster kon je wel opmerken dat de film eentje zou moeten zijn met een enorme knipoog. Het is tenslotte een horrorfilm, maar uit de poster kan je dat nu niet direct opmaken. Zo kwam ik de film eigenlijk ook binnen. Het is een komische horrorfilm met een sexy tintje. Het is een formule die werkt. Kijk maar naar een film als Piranha 3DD. Welgevormde dames in bikini zwemmen voor hun leven voor vraatzuchtige vissen. Dat is in diverse opzichten bijzonder leuk om naar te kijken. Dat werkt op papier en dat heeft zekere ook gewerkt op het grote scherm, de film trok er volle zalen. Je gaat je dan ook afvragen of Nurse 3D in dat zelfde schuitje gaat belanden? Ik denk het niet.

Op papier heeft Nurse 3D alles wat volle zalen moet trekken. Er is humor. Er is, in vergelijking met veel andere horrorfilms, veel meer naakt en er is bloed. Veel bloed. Genoeg ingredienten voor een smakelijke horrorfilm!
Nurse 3D 2
Helaas slaagt Nurse 3D op vrijwel al deze vlakken niet. In het begin van de film word je metname getrakteerd op veel flauwe woordgrappen (my timtable is murder). Dat is een keer leuk. Bij de tweede keer vind je het al wat minder maar als je er 5 binnen 20 minuten om je oren krijgt vergaat je het lachen wel. Het is vaak ook de manier waarop de grap wordt verteld. Tijdens de hele film zit je namelijk opgeschept met een voice over. Namelijk die van Abby zelf (gespeeld door Paz de la Huerta). De voice over is er vooral om Abby’s beweegredenen weer te geven maar wat vooral duidelijk wordt is dat we te maken hebben met een nutcase. Abby moet vooral sexy overkomen, maar eerder krijg je het gevoel dat ze een spraakgebrek heeft – sexy is het vooral niet. Haar verschijning daarentegen is dat wel en Abby gaat vaak uit de kleren. En dat gaat verder dan bij menig andere mainstream horror. Dat is leuk om naar te kijken, het boeit niet genoeg voor 90 minuten. Vooral de eerste helft van de film moeten we het doen met die flauwe humor en een stel tieten. Voor sommige onder ons is dat genoeg, voor mij was het een zware opgave.

NURSE3D trailer (BIL)

Godzijdank wordt het na die eerste helft nog een beetje interessant. Abby komt zwaar in de problemen wanneer zij haar zinnen zet op Danni, gespeeld door de mooie Katrina Bowden. Wanneer Abby niet haar zinnen krijgt verandert de film in een soort kat en muis spel waarin Danni maar (en de rest van het ziekenhuis) het zwaar te verduren krijgt. Hier krijgen wij dan ook, eindelijk, behoorlijk wat gore te verduren. De gore zorgt er uiteindelijk wel voor dat je met een vrij oke gevoel de bioscoop verlaat, maar jeetje wat was het een zware zit.

Nurse 3D draait nu in de bioscoop

Sterren: 1.5 / 5

Interessant artikel?

3 gedachten over “Recensie: Nurse 3D (Douglas Aarniokoski, 2013)”

    • Niks teveel gezegd. Heb hem met deze waarschuwing gekeken en viel daarom erg mee. De voice over deed me sterk denken alsof ik een max payne film zat te kijken. Het einde maakt idd een hoop goed.

      Beantwoorden

Plaats een reactie