Officiële poster voor de wintereditie van HDCC onthult (en meer!)

Tijdens een exclusieve persconferentie van Heroes Dutch Comic Con (HDCC) werd de officiële poster onthuld voor de winter editie van HDCC 2018. Niemand minder dan de Amerikaanse striptekenaar Gene Ha heeft dit meesterwerk gemaakt. De organisatie van de grootste Nederlandse Comic Con wil hiermee de comics in Nederland eren, het internationale karakter van het evenement benadrukken en tegelijkertijd een ode brengen aan de stad waar het allemaal gebeurt: Utrecht.

Het is de allereerste keer dat HDCC een bekroonde comic artist heeft ingezet om de poster te maken. Op unieke wijze heeft hij karakteristieke kenmerken van de stad Utrecht samengesmolten met verschillende elementen van het evenement. Op de poster is het straatbeeld van een Utrechtse gracht te zien, de Domtoren, fietsen (natuurlijk!) Dick Bruna, Trijn van Leemput (een Utrechte verzetsheldin) en bekende karakters van Gene Ha. Het eindresultaat? Een prachtige tekening die verschillende werelden samenbrengt. Weet jij alle verborgen hints uit de poster te halen? Laat het ons weten!

Striptekenaar Gene Ha

Gene Ha, de comic artist (of wel striptekenaar) van de poster heeft diverse awards gewonnen voor zijn werk, waaronder de ‘Russ Manning Most Promising Newcomer’, in 1994 en 4 Eisner awards (de hoogste prijs te behalen voor Amerikaanse Comic artists). Zijn werk is te zien in The Adventures of Cyclops & Phoenix; Batman: Fortunate Son, Global Frequency, Justice League of America #11 , the Askani’s Son miniseries en enkele uitgaven van de geprezen serie Fables, Action Comics.

Bekijk hier zijn video:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Boet Havenaar (Head of event HDCC) laat het volgende weten over de onthulling:  “Wij zijn enorm dankbaar dat Gene Ha deze poster voor ons heeft willen maken en zijn erg trots op het resultaat. Het is een kunstwerk geworden waarbij karakteristieke kenmerken van de stad Utrecht zijn samengesmolten met verschillende elementen van ons evenement. We willen middels deze poster onze waardering voor de stad Utrecht op een bijzondere wijze aan de wereld tonen.”

De poster zal komen te hangen in de winkels van alle exposanten die op de winter editie aanwezig zijn en tijdens het event te koop is. Op 24 en 25 november kun jij Gene Ha ontmoeten, een exemplaar van deze unieke poster kopen en zelfs laten signeren. Gene Ha komt namelijk voor deze speciale gelegenheid naar Nederland om zijn fans te ontmoeten.

Ben jij een comic artist?

Tijdens het HDCC krijgen Nederlandse comic-tekenaars de unieke kans om hun portfolio te laten beoordelen door Mark Chiarello. Mark Chiarello is de Vice President Art Direction & Design van DC Comics. Hij zal op beide dagen aanwezig zijn. Voor meer informatie over Mark Chiarello’s verwijzen wij naar zijn website.  De organisatie van HDCC hoopt voor volgend jaar een grote naam te strikken van Marvel Comics.

En meer?

Ook Daniel J. Gillies komt naar HDCC! De acteur zal onder velen bekend zijn van de populaire televisieserie The Vampire Diaries, waar hij de rol van Elijah Mikaelson speelde. In diezelfde rol is hij als hoofdrolspeler te zien in alle 93 afleveringen van de spin-off van de serie: The Originals. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zal Daniel aanwezig zijn tijdens de winter editie van Heroes Dutch Comic Con 2018 in Jaarbeurs Utrecht. Fans kunnen met hem op de foto, hem vragen stellen tijdens de Q&A’s op het podium of een handtekening van hem ontvangen.

Prijzen:
Photobooth ticket: € 45,-
Handtekening: € 35,-

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie