Officiële trailer OD geeft je kippenvel

Hideo Kojima en Jordan Peele hebben de handen ineen geslagen en zijn bezig aan een spel. Voorheen bekend als Overdosis, nu gedoopt tot simpelweg OD. Hier is tijdens The Game Awards een trailer voor vrijgegeven.

The Game Awards heeft standaard iets van Kojima, dat kan niet anders. En dat was gisteren maar weer duidelijk. Samen met Peele is hij met zijn team aan OD bezig. Er gaan al wat geruchten de ronde, maar veel is er nog niet over bekend. De trailer belooft wel veel goeds. Ik kreeg er kippenvel van. Het geeft me flinke Hellblade: Senua’s Sacrifice-vibes. Kijk zelf maar:

Het spel stond dus eerst bekend als Overdose, en dat is nou simpelweg afgekort naar OD. Voor dit spel heeft Kojima de horrorregisseur Jordan Peele ingeschakeld. Peele kennen we allemaal van films zoals Get Out, Nope en Us. Peele komt zelf ook nog even op het podium, waar hij Kojima een ‘icoon’ noemt. ‘He’s been an inspiration to me, and the opportunity collborate with him, is truly incredible’. Kojima reageerde daar weer vleiend op: ‘Jordan is one of those genuises, and when we met, it felt like a friend from the past.’

Peele en Kojima bij The Game Awards
Peele en Kojima bij The Game Awards

Kojima is dus al een tijdje bezig aan dit spel, wat voortvloeide uit de deal die hij heeft gemaakt met Xbox Game Studios. Het is dus ook niet verwonderlijk dat dit spel alleen op Xbox uitkomt. Het spel OD zou baanbrekend moeten zijn, geen spel, geen film, maar een compleet nieuw medium. Nou, hij durft. Maar het is dan ook Kojima die dat zegt.

Er is nog geen releasedatum bekend en er zijn nog geen gameplaybeelden getoond, dus we moeten het er maar voorlopig mee doen. Ik ben wel een klein beetje hyped. Wat denk jij dat dit voor (soort) spel gaat worden?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie