Opnames eerste House of Netherhorror productie aangekondigd

De_PoelDe eerste productie uit de House of Netherhorror stal gaat deze zomer in productie!

Schrijver en regisseur Chris W. Mitchell kreeg het verlossende woord op zijn verjaardag. Het was even spannend omdat projecten die ingediend worden bij het Nederlands Filmfonds niet herhaaldelijk mogen worden aangeboden. De gok die ze namen heeft hun vruchten afgeworpen. De opnames voor DE POEL vinden plaats van 10 juli tot 10 augustus in Overijssel op een privélandgoed van een Oudhollandse familie.

De hoofdrollen zijn voor Gijs Scholen van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers. Het verhaal volgt twee gezinnen dat gaat kamperen bij een idyllisch bosmeertje, ver van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht die in het meertje huist het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.

House of Netherhorror is een productiemaatschappij dat in 2009 is opgericht door Jan Slagter en Jan Doense. De overige projecten die in de planning staan zijn NIEUW BLOED, IN HET DUISTER en BIJLMER VOODOO.

“Het genre is hier even populair als in elk ander land, maar wij staan zwaar op achterstand wat betreft de eigen producties”, aldus Doense. Met financiële steun van Ate de Jong, intendant bij het Nederlands Filmfonds, werd daarom de basis gelegd voor House of Netherhorror en DE POEL. DE POEL wordt gedeeltelijk gefinancierd via crowdfunding, hiervoor is het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP) in het leven geroepen, waar men vanaf 6 euro per maand aandeelhouder van de film kan worden.

DE POEL zal begin 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Opnames eerste House of Netherhorror productie aangekondigd”

  1. Sint, Frankenstein’s Army en nu De Poel. Zal dit dan de new wave of dutch horror zijn? Ik ben ook wel benieuwd naar de andere projecten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie