Opnames Jurassic World Dominion hervat, nieuwe behind-the-scenes foto’s

Jurassic World: Dominion is een van de vele big budget Hollywood-producties die door corona stil kwamen te liggen. Eigenlijk zijn ze al ruim een maand weer met de opnames bezig, maar pas afgelopen weekend gaven ze hier via de New York Times hier reuring aan.

De opnames waren koud begonnen of COVID-19 denderde over de wereld. Gelukkig was destijds al de keuze gemaakt voor de Pinewood Studios in Londen, want in de Verenigde States is het met de vele coronagevallen niet mogelijk veilig een productie te herstarten met 750 medewerkers.

Ook in Verenigd Koninkrijk is voorzichtigheid zeer belangrijk. Iedereen heeft moeten studeren op een dik veiligheidshandboek en er zijn verschillende groepen gemaakt die op bepaalde tijdstippen op de set aanwezig mogen zijn. Bij de opnames zelf is dit bijvoorbeeld alleen de regisseur, castleden en de minimaal benodigde camera- en geluidsmensen. Ze noemen dit de ‘green zone’.

Deze groep ondergaat sowieso drie coronatests per week en wordt middels markeringen gezorgd dat iedereen voldoende afstand houdt. Maar ook de rest van de crew wordt getest en de New York Times schrijft dat er in de Londense studios vier mensen positief zijn getest. Iedereen die in contact was geweest is in quarantaine gegaan en niemand is serieus ziek geworden.

De opnames verplaatsen in september naar Malta voor een dikke week en keren dan voor bijna twee maanden terug naar Londen. De post-productie kan dan beginnen. Jurassic World: Dominion staat voor 10 juni 2021 op de bioscoopkalenders.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie