Het filmen van de ‘Resident Evil’ reboot is begonnen, plus meer cast bekend gemaakt

Het filmen van de Resident Evil reboot film van schrijver/regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down, 2017) is van start gegaan en daarmee is er ook meer bekend over de cast.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder andere Kaya Scodelario (Crawl, 2019) als Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Black Mirror, 2011) als Jill Valentine en Robbie Amell (The X-Files Event Series, 2016) als Chris Redfield meewerkten aan de productie. Nu meldt Dread Central ook dat Donal Logue (Gotham, 2014; Blade, 1998), Chad Rook (Supernatural, 2011) en Lily Gao (The Handmaid’s Tale, 2011) aan de cast zijn toegevoegd. Bekend is dat Logue de rol van Chief Irons gaat spelen en Rook gaat Richard Aiken vertolken.

Bij liefhebbers en kenners van de Resident Evil games zullen de rollen wellicht bekend in de oren klinken. Resident Evil zal zich gaan concentreren op de gebeurtenissen van de eerste twee games die zich afspelen in Raccoon City en het bos- en berggebied daaromheen.

Regisseur Johannes Roberts had het volgende te melden:

“With this movie, I really wanted to go back to the original first two games and re-create the terrifying visceral experience I had when I first played them whilst at the same time telling a grounded human story about a small dying American town that feels both relatable and relevant to today’s audiences.”

En producer Robert Kulzer voegde daarbij toe:

“After a dozen games, six live-action movies and hundreds of pages of fan fiction, we felt compelled to return to the year 1998, to explore the secrets hidden in the walls of the Spencer Mansion and Raccoon City.“

Afbeelding: Milla Jovovich in Resident Evil: The Final Chapter

Resident Evil wordt geproduceerd door Constantin Film. Er zijn nog geen uitspraken gemaakt over wanneer het project af gaat zijn of een release tijdsframe. Ik moet wel bekennen dat ik hier stiekem heel blij van word. Ik heb het altijd jammer gevonden dat de Resident Evil films van Paul W.S. Anderson te vaak blind langs het bronmateriaal racete en zo te weinig ‘hooks’ van het intrigerende Resident Evil-game universum meenam. Of Johannes Roberts dé persoon is om deze franchise nu te gaan dragen ben ik nog niet helemaal van overtuigt, maar deze terugkeer naar de roots van Resident Evil is in ieder geval een mooi begin.

Zit jij op een reboot van Resident Evil te wachten? Of toch liever de originele filmreeks?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Het filmen van de ‘Resident Evil’ reboot is begonnen, plus meer cast bekend gemaakt”

 1. Ik heb van de games alleen de eerste proberen te spelen, toentertijd op een Nintendo Wii, maar dat was geen succes. Ik heb daar daarom niet zoveel mee. De films vond ik, waarschijnlijk daarom, prima te kijken. Milla J. vond en vind ik nooit een straf om naar te kijken en de films zaten vol leuke actie.
  Daarom boeit het mij dus wat minder dat een reboot nu meer de spellen gaat volgens. Prima toch?
  Ik zie wel dat woord “relevant” weer staan. Dat lijkt een stopwoordje te worden van regisseurs. Ik wil helemaal geen relevante horrorfilm, maar gewoon een film waarmee ik me 1,5 tot 2 uur lekker kan vermaken, met goede actie, fijne kills en buckets of blood 🙂

  Beantwoorden
  • Ik vond de eerste film van Anderson echt cool, maar naarmate de sequels uitkwamen had het zo’n hoog “Alice, Zombies en de (vergeetbare) rest” gehalte dat ik het een beetje beu werd. Voor mij hoeft een adaptatie echt niet alles puntje voor puntje te volgen, daar is het tevens een adaptatie voor! Maar als een franchise van 6 (was het 6?) live-action films zóveel coole plothooks en personages links laat liggen om vervolgens helemaal de kluts kwijt te zijn met hun eigen met plotholes gevulde storyline, dan ben ik ALTIJD klaar voor een frisse wind. Maakt niet perse uit waar die vandaan komt :p

   Ik snap ook niet zo goed wat “relevant” moet zijn aan een vette horrorfilm. Al helemaal niet als desbetreffende film gebaseerd is op een franchise wat begon in de jaren 90s en zich daar in het begin ook afspeelt, haha.

   Beantwoorden

Plaats een reactie