Rotten Romance: romantiek met een lijkengeurtje

De opnames van de korte film “Rotten Romance” zijn inmiddels van start. De draaidagen staan in maart en april gepland. Het is een korte horror/exploitatiefilm van Nederlandse bodem. De film zal geregisseerd worden door Erik Zijlstra (Del van ’63, Clitna, etc). Zijlstra had in 2010 al plannen voor de film, echter door problemen met het budget en de commerciële successen van de Friestalige pornografische films gingen andere projecten voor. Onder meer Sandra de Zwart en Evert Muis zullen een rol in de film vertolken. Special effects en filmprops zijn gemaakt door HC Works en Zijlstra zelf.

De film volgt drie verhalen die je het best kunt omschrijven als een mix tussen een film van Jörg Buttgereit (Nekromantik) en Edwin Brienen (Terrorama!). De verhalen bevatten zwaar beladen onderwerpen o.a. kannibalisme en zullen dan ook het benodigde ‘gore’ bevatten. De kijker krijgt zelfs de begrafenis van de afgezaagd geslachtsdeel van een travestiet (in de hoop dat hij meer in de smaak zal vallen bij volkszanger Rinus) voorgeschoteld. Rotten Romance zal een film worden enkel voor de doorgewinterde horrorkijker en exploitatie fans vanwege de expliciete scenes. Één scene is zo verontrustend dat het zelfs nog nooit eerder is verfilmd.

Rotten Romance zal eind mei 2012 na enkele filmhuis vertoningen (In Friesland en Amsterdam) op DVD en Video on Demand verschijnen. De DVD zal vele extra features bevatten waaronder bonusfilms en een mogelijkheid om de film in VHS kwaliteit te bekijken om zo nog meer het echte jaren ‘70 exploitatie gevoel te herleven. De eerste vroege ‘teaser’ afbeelding is getekend door Nick Willemse.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie