Recensie: Orcs! (Andrew Black, 2011)

Tijdens illegale mijnbouw in Balancing Rock National Parc wordt een opening naar een grot gemaakt. In de grot huizen de bloeddorstige Orcs die, nu bevrijd te zijn uit hun ondergrondse onderkomen, dood en verderf beginnen te zaaien in het park. Het is nu aan de sullige ranger Carl, die liever lui is dan moe, de vrijwilliger Hobie en Carl’s ass kicking vriendin Katie om de Orcs een halt toe te roepen.

OrcsDit klinkt allemaal nog niet eens zo heel verkeerd, toch? Nou, daar vergis je je in. De ‘Orcs’ in dit verhaal hebben maar weinig van doen met die uit Lord of the Rings. Het merendeel van de ‘Orcs’ dragen een gezichtdekkende helm en een soort lange jurk dat een maliënkolder moet voorstellen. Je hoeft niet al te lang na te denken dat dit gedaan is vanuit budgeterende redenen. Dat is ook duidelijk te zien wanneer we één van de ‘Orcs’ te zien krijgen zonder helm. Het is gewoon een kerel met een geschminkt gezicht. De ‘Orcs’ die er nog wel een beetje op lijken krijgen wij maar verdomd weinig in beeld te zien. Waarschijnlijk omdat het gewoon slecht er uit ziet. Het is typerend voor de hele film. De explosies bijvoorbeeld worden in een gemiddelde aflevering van de Power Rangers nog beter gedaan.

Het is dat de film zichzelf al vanaf het begin niet serieus neemt waardoor je bepaalde mankementen voor lief neemt. Neem bijvoorbeeld het tijdstip dat de ‘Orcs’ aan het plunderen slaan. De ontdekking van de grot was in 1909 waarom wachten tot het heden? Op een gegeven moment wordt een zoeklicht ingezet omdat de ‘Orcs’ niet tegen fel zonlicht zouden kunnen. Toch heb je ze 20 minuten eerder op klaarlichte dag zien rondrennen in die jurken van ze.

Parkwachter Carl en zijn hulpje Hobie moeten zorgen voor de komische noot in de film. Dit lukt hen nauwelijks hoezeer ze ook hun best doen. Carl draagt overduidelijk een opplaksnor! Net als zijn grote voorbeeld ranger trouwens. Misschien dat 10-jarige dit amusant zullen vinden maar helaas kids: de film is voor 16 jaar en ouder.

De makers hebben ergens wel een gevoel voor humor. Op de hoes staat namelijk het volgende: ‘Met Orcs bereikt de filmwereld een mijlpaal in het fantasy-genre!’.
Ik denk eerder een dieptepunt.

Orcs is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Sterren: 1 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Recensie: Orcs! (Andrew Black, 2011)”

  1. Nope, Echt links laten liggen deze onzin.

    Ik hou soms best van films die er slecht uitzien. Dat er zo slecht in geacteerd word dat het leuk word. Bij deze film echter doen ze het er om. En dat maakt het allemaal een stuk minder leuk.

    Beantwoorden
  2. Klinkt echt heel suf. De hoes lijkt met of het een vervolg is op The Lord of the Rings, met een toren op de achtergrond etc. wat een grap! 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie