Oren Peli werkt aan horrorfilm over kernramp Tsjernobyl

De regisseur van Paranormal Activity en de schepper van de horrorserie The River, Oren Peli, werkt momenteel aan een horrorfilm over de kernramp, die in 1986 in de Oekraïne plaatsvond. De oorspronkelijke titel van deze film was ‘The Diary of Lawson Oxford’. Uiteindelijk heeft Peli besloten deze naam te veranderen in ‘Chernobyl Diaries’. De distributierechten zijn verkocht aan Alcon en Warner Bros.

Zoals de titel al aangeeft, zal de film zich richten op de Tsjernobylramp, die duizenden slachtoffers het leven kostten. Het verhaal in ‘Chernobyl Diaries’ is als volgt:
‘Een groepje vrienden besluit om op vakantie te gaan in Oost-Europa. Ze reizen af naar de Oekraïne en komen vast te zitten in de lugubere spookstad Prypiat. In deze stad woonden duizenden werknemers van de kerncentrale, die de stad na de ramp van 1986 verlieten. Nu is het een verlaten spookstad. De vrienden gaan op onderzoek uit. Uiteindelijk ontdekken ze dat ze niet alleen zijn. In al die jaren hebben onnatuurlijke krachten bezit genomen van het stadje. Dit leidt uiteindelijk tot een onvermijdelijke confrontatie tussen de vriendengroep en de vreemde wezens’tsjernobylsphere

Oren Peli is uitvoerend producent en Brad Parker neemt de regie van de horrorfilm op zich. Parker is onder andere bekend van zijn werk aan de visuele effecten in films als ‘Let me in’ en ‘Fight Club’. Peli is samen met Shane (Paranormal Entity) en Cary (The Day the Earth stopped) Van Dyke verantwoordelijk voor het scenario van de film. Van de cast zijn al een aantal namen bekend: Jonathan Sadowski (Friday the 13th, Live free or die hard), Devin Kelly (Covert Affairs, Chicago Code), Nathan Philips (Snakes on a Plane, Wolf Creek) en Jesse McCartney (Alvin and the Chipmunks, Crime Scene Investigation, Keith).

De release in de Verenigde Staten staat gepland voor 25 mei 2012. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Oren Peli werkt aan horrorfilm over kernramp Tsjernobyl”

Plaats een reactie