Oscar-winnaar Bong Joon-Ho werkt aan een nieuwe horrorfilm

Regisseur Bong Joon-Ho won afgelopen weekend vier Oscars met Parasite. En in de interview daarna heeft hij bevestigd te werken aan twee nieuwe films; een Brits/Amerikaans drama en een actie/horrorfilm.

Bong Joon Ho during the 92nd Oscars
Oscar-winnaar Bong Joon Ho. (foto©: Jeff Lipsky / A.M.P.A.S.)

Afgelopen weekend werd geschiedenis geschreven, voor het eerst won een niet-Engelstalige film de Academy Award voor Beste Film. Daarnaast mocht Bong Joon-Ho ook nog voor zijn regie- en scenariowerk van Parasite de Oscar op het podium ophalen. Dat de film tevens de award voor beste internationale film kreeg, is niet meer dan logisch.

We zijn misschien één van de weinige genresites die geen aandacht hebben besteed aan de met vier Oscars gewaardeerde Zuid-Koreaanse film Parasite. En die prijzen zijn terecht, ik vond de film geweldig Heb je hem nog niet gezien, doe dat! Het is alleen geen genrefilm. Als je dat zou willen, dan ligt het nog het dichts in de hoek van het home invasion-genre, maar is blijft gewoon een misdaadkomedie.

The Host (Gwoemul) uit 2006

Dát er in de genremedia aandacht was voor de laatste film van Bong Joon-Ho en heeft ook de maken met zijn eerdere films, die regelmatig door Quentin Tarantino geprezen werden;

 • Misdaad rondom een seriemoordenaar Memories of Murder (2003)
 • De monsterhorror The Host (2006)
 • wraakfilm Mother (2009)
 • sf-actiefilm Snowpiercer (2013)
 • fantasierijke drama Okja (2017)

Voor serieliefhebbers komt er dit jaar een Amerikaanse serie gebaseerd op Snowpiercer en zijn er plannen voor een serie van Parasite. In hoeverre de filmmaker daar zelf bij betrokken is, is niet duidelijk. Wel geeft hij aan door te werken aan de twee films waar hij al voor zijn successen mee bezig was. Een Koreaanse en een Engelse film.

De Koreaanse film zal zich afspelen in Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea, en zal horror en actie-elementen bevatten. Veel meer is hierover niets bekend. Het andere project is een dramafilm die zich zal afspelen in zowel de Verenigde Staten als het Verenigde Koninkrijk en is gebaseerd op een gebeurtenis in 2016.

We houden je natuurlijk op de hoogte over zijn horrorproject. En ik hoop dat je zijn eerdere films (opnieuw) gaat kijken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Oscar-winnaar Bong Joon-Ho werkt aan een nieuwe horrorfilm”

 1. Dat zijn we dan dus eens. Prima film, maar geen genre film. Ik begreep dan ook niet waarom hij op elk Schokkend Nieuws jaarlijstje stond… Ook vond ik het een beetje raar dat de Beste film ook nog de Beste Internationale Film kon winnen. Beetje dubbelop. Haal die categorie dan weg want die voegt dan niet veel toe.

  Overigens hoef ik hier nu niet echt een serie van te zien. De film was leuk, maar het verhaal was wel af in mijn ogen.
  Ik heb meer plezier beleefd aan Snowpiercer en The Host als ik eerlijk ben 😉
  Ik ben wel benieuwd naar zijn nieuwe horror project, maar daar zullen we hier tzt vast meer over horen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie