De beste horrorgames van 2021

Halloween mag dan net afgelopen zijn, alsnog is het leuk om horrorgames te spelen op bijvoorbeeld je computer. Diezelfde pc moet je ook zeker gebruiken om te kijken naar je zorgverzekering 2022, maar dat kun je natuurlijk mooi doen terwijl je een van de onderstaande horrorspellen aan het downloaden bent. Zo sla je toch maar even lekker twee vliegen in één klap! 

Chernobylite  

Als je op zoek bent naar een overlevingsspel met wat horrorelementen eraan vast dan zou je van Chernobylite kunnen genieten. Deze game plaatst spelers in de rol van een voormalige medewerker van de kerncentrale van Tsjernobyl. Jaren na de kernsmelting waagt onze hoofdpersoon zich terug naar de radioactieve zone in de hoop erachter te komen wat er met zijn vermiste vrouw is gebeurd. Helaas is het geen gemakkelijke taak, want er zullen ook strijdkrachten, stalkers en gemuteerde wezens rondzwerven. Als je niet actief gebieden onderzoekt, verzamel je middelen en breng je verbeteringen aan in je uitrusting. In de uitsluitingszone zijn kan behoorlijk gespannen zijn en de game heeft een opwindende sfeer.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

De ontwikkelstudio die Until Dawn, Supermassive Games, heeft uitgebracht, brengt een verzameling horrortitels uit. Deze titels, bekend als The Dark Pictures Anthology, zijn verhalende games. Net als Until Dawn zijn de titels van de videogames interactieve drama’s waarin je constant een groep personages bestuurt via een survival-horrorcampagne. Er zullen een paar titels in deze collectie zijn, met de nieuwste aflevering, Little Hope, die dit afgelopen jaar is uitgebracht. Nu ligt de focus op het volgende deel van deze anthologiereeks, House of Ashes. Met deze videogame-aflevering kun je dezelfde gameplay-stijl en mechanica verwachten, maar de verhaallijn zal een Special Forces-groep volgen die op weg is naar de oorlog in Irak. Na het zoeken naar massavernietigingswapens, ontdekt de groep een oude bovennatuurlijke kracht. 

Subnautica: Below Zero

Als je genoten hebt van de eerste Subnautica-game, dan zul je misschien wat plezier beleven aan de nieuwste aflevering, Subnautica: Below Zero. In dit spel nemen we de rol aan van een hoofdrolspeler die zich naar een buitenaardse planeet waagt op zoek naar aanwijzingen over wat er is gebeurd met een vermiste onderzoeksploeg. Onder de bemanningsleden bevond zich de broer of zus van onze hoofdrolspeler en die liet een verlangen achter naar aanwijzingen over hun verblijfplaats of wat er werkelijk gebeurde. Dit is nog steeds een zwaar onderwaterverkenningsspel, dus je moet je vitale functies behouden en middelen verzamelen. Ondertussen zijn er ook landmassa’s om te verkennen, maar zoals de naam al doet vermoeden uit de titel, heb je te maken met ijskoude temperaturen.

Resident Evil Village

Resident Evil is al jaren een favoriete franchise voor survivalhorror-videogames en in die jaren hebben we nieuwe hoofdreeksen, spin-offs en verschillende remakes gezien. Er is geen gebrek aan Resident Evil-videogametitels om van te genieten, maar we hebben dit jaar een nieuwe hoofdversie ontvangen. Resident Evil Village was een vervolg op de eerder uitgebrachte Resident Evil 7-aflevering. In deze game nemen we opnieuw de rol van Ethan Winters op ons. Het enige wat Ethan probeert te doen is bij zijn familie wonen na de gekmakende ervaring van de familie Baker. De zaken nemen echter snel een slechte wending wanneer Chris Redfield opduikt…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?