Paul Harland Prijs 2011: Stuur je horrorverhaal in!

De oudste Nederlandse schrijfwedstrijd voor genreverhalen is op zoek naar meer horror. Dit jaar wordt de Paul Harland Prijs voor de 35e keer georganiseerd, er worden jaarlijks zo’n honderd verhalen ingezonden in de genres fantasy, sciencefiction en horror.

Geschiedenis

In 1976 won Bert Vos 300 gulden met zijn inzendingen ‘Abaddon’ en ‘Paauw, paauw’ voor de King Kong Award, een schrijfwedstrijd georganiseerd door Rob Vooren. Tot 1987 hield de verhalenwedstrijd dezelfde naam en meestal dezelfde organisator. Naar jaren een roulerende organisatie te hebben, besloot men in 1996 de prijs om te dopen tot de Millennium Prijs, welke onder andere door viervoudig King Kong Award-winnaar Paul Harland werd georganiseerd. Toen de schrijver in 2003 op 42-jarige leeftijd om het leven kwam, besloot de organisatie om de prijs naar hem te vernoemen.
Logo van de Paul Harland Prijs 2011 schrijfwedstrijd

Frisse wind in 2011

Begin dit jaar nam schrijver Martijn Lindeboom de organisatiehamer van de Paul Harland Prijs over en kondigde aan grootse plannen te hebben om de wedstrijd en de fantastiek onder een breder aandacht te brengen. Dit werd vorige week goed zichtbaar met de lancering van de nieuwe websiteVorige week lanceerde de Paul Harland Prijs een nieuwe website, de oude website draaide om een systeem dat jaren geleden was geschreven door een Russische hacker en nu maar met moeite in de lucht werd gehouden. De Paul Harland Prijs heeft tegelijktijd ook een nieuw logo gekregen.

Stuur je horrorverhaal in en win €750

Ieder jaar worden er ongeveer 100 verhalen ingezonden voor de Paul Harland Prijs en het grootste gedeelte hiervan is fantasy of sciencefiction, nog geen 25% van de verhalen vallen in de categorie horror. Dat kan beter! Vanaf 1 juni kun je verhalen tot 10.000 woorden insturen, deelname kost slechts €7,50. Lees het reglement voor alle details, insturen kan tot 10 juli.

Er zijn meerdere prijzen, de twee belangrijkste zijn de hoofdprijs van €750 en de W.J. Maryson Talent Award van €500 + redactie. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Paul Harland Dag, die naar verwachting begin 2012 georganiseerd gaat worden. Deze dag zal bestaan uit workshops, forumdiscussies, gevarieerde optredens en natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van de PHP!

Op de website van de Paul Harland Prijs staat meer informatie over de schrijfwedstrijd, het reglement, de jury en vind je ook enkele schrijftips. Succes, wie doet er mee?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie