Peninsula, Train to Busan-vervolg, verschijnt zomer 2020

Sinds deze zomer is het vervolg op Train to Busan in productie. De film krijgt de titel Peninsula en zal waarschijnlijk volgend jaar zomer verschijnen. Distributeur Next Entertainment World liet afgelopen week weten, maar voegde er aan toe dat er nog niks vast staat over een binnen- en buitenlandse release. Een paar Franse media meldden dat de film op 12 augustus zal verschijnen.

De Zuid-Koreaanse zombie-film Train to Busan van regisseur Sang-ho Yeon verscheen in 2016 en was wereldwijd een hit, de film verscheen maart 2017 in de Nederlandse bioscopen. Ook verscheen er in 2016 de minder bekende geanimeerde prequel Seoul Station. De volgend jaar te verschijnen film Peninsula zal een vervolg zijn op Train to Busan, maar veel weten we er nog niet over. Al geeft de naam wel aan dat het zich op een schiereiland zal afspelen. De hoofdrolspelers schijnen niet terug te keren, maar het verhaal – dat wederom is geschreven door Joo-Suk Park – speelt zich wel af ná de gebeurtenissen van het eerste deel. Kang Dong Won, Lee Jung Hyun, Lee Re, Kwon Hae Hyo, Kim Min Jae en Goo Kyo Hwan hebben wel een rol in de film.

Heb je de zombiefilm Train to Busan nog niet gezien? Koop hem hier of kijk hem op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Peninsula, Train to Busan-vervolg, verschijnt zomer 2020”

  1. Train to Busan was een prima film. Eén van de eerste Koreaanse films die ik heb gezien.
    Wel verrassend dat het geen echt vervolg wordt maar een nieuw verhaal. Het einde van Train liet toch zeker ruimte voor een aardig vervolgverhaal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie