Eerste foto en nieuwe promo voor Penny Dreadful

Het Amerikaanse magazine Entertainment Weekly pakt deze week uit met een eerste foto uit Penny Dreadful, de nieuwe Showtime-reeks die zijn inspiratie vond in de literaire horrorklassiekers. Daarnaast heeft de zender ook een nieuwe teaser voor de reeks klaar.

Penny Dreadful1

Penny Dreadful is een reeks van Skyfall-scenarist John Logan en Skyfall-regisseur Sam Mendes. De reeks wordt omschreven als een psychologische horrordramareeks die zijn inspiratie haalt uit de horrorliteratuur. Zo zou Dr. Frankenstein en zijn monster deel uitmaken van de serie, net als Dracula, Van Helsing, Jack the Ripper en Dorian Gray. De serie zal zich afspelen ergens begin 19e eeuw in het Victoriaanse London. De literaire personages zullen allemaal menselijk worden voorgesteld, waarbij de nadruk ligt op het psychologische en het erotische. Daardoor moet Penny Dreadful een realistische en onderbouwde serie worden.

Hoofdrollen in de reeks zijn er voor Timothy Dalton, Josh Hartnett, Eva Green, Rory Kinnaer, Helen McCrory en Billie Piper.

Voorlopig is er nog geen uitzenddatum bekend geraakt voor het eerste seizoen.

Penny Dreadful Tease: Not Human

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eerste foto en nieuwe promo voor Penny Dreadful”

Plaats een reactie