Er is een nieuwe Pennywise! Maar what the..

Pennywise

Wat gaat er om in iemands hoofd? Ik stel mezelf die vraag heel vaak. Niet dat ik altijd logisch nadenk, bij lange na niet. Nu ben ik maar in mijn eentje en zijn de gevolgen van mijn acties nog altijd wel te overzien.
In Hollywood gaat dat echter heel anders. Daar is niet alleen de regisseur die verantwoordelijk is voor een film, maar ook de casting director, de producent, etc, etc.
Ondanks al die lagen van mensen komt er wel eens iemand uit waarvan je denkt ‘Echt hoe zo?!’ In 2007 had ik dat bij Heath Ledger toen die werd gecast als The Joker in het tweede deel van de Chrisopher Nolan/Batman trilogie. MIJN favoriete Batman villain aller tijden laten spelen door een mooiboy als hij? No way! Vertrouwen had ik niet meer in de film, want ik baalde als een stekker. Tot de eerste trailer verscheen… Ik raakte gelijk weer enthousiast en wist dat ik Heath Ledger duidelijk had onderschat. Al helemaal toen ik The Dark Knight uiteindelijk in de bioscoop zag…

will poulter

Nu is het echter weer raak. Filmmagazine Variety heeft onthuld dat Will Poulter de clown Pennywise gaat spelen in de remake van ‘It’. Eerder werd Stephen Kings boek al verfilmd als een tweedelige tv-film. De film an sich heeft nogal wat mankementen; op veel vlakken wijkt het af van het boek, zijn de conversaties tussen de diverse hoofdpersonen saai en zelfs onbegrijpelijk. Er was echter 1 ding -of moet ik zeggen iemand – die de film overeind hielp: Tim Curry. Tim Curry speelde het zo goed dat hij zonder twijfel de meest iconische moordende clown uit de geschiedenis heeft neergezet.

Zet daar nu eens Will Poulter tegenover. Poulter kennen wij voornamelijk van films als The Maze Runner, We’re the Millers en The Chronicals of Narnia. Nu is dat geen schande, hij is nog jong en speelde de rollen in die films prima. Het probleem is, naar mijns inziens, juist zijn leeftijd. Pennywise de clown moet namelijk een kinderlokker zijn en hoewel daar geen leeftijd aan vast zit lijkt mij een oudere acteur toch een stuk geschikter. Sowieso wordt het moeilijk om Tim Curry te overtreffen.

Wie weet heb ik het mis. Misschien worden wij allen verrast wanneer het eerste deel van het tweeluik, van True Detective regisseur Cary Fukunaga, volgend jaar uitkomt.
God ik hoop het zo.

Interessant artikel?

2 gedachten over “Er is een nieuwe Pennywise! Maar what the..”

  1. Tim Curry’s vertolking van Pennywise is zo iconisch dat de kans klein is dat die overtroffen wordt, ongeacht welke acteur in de rol van Pennywise kruipt. Persoonlijk denk ik ook dat Will Poulter te jong is, maar verder heeft hij vooralsnog wel een goede indruk op mij gemaakt als acteur. Daarnaast heeft hij (mede) door zijn wenkbrauwen een beetje een aparte kop, net als dat Tim Curry een beetje een aparte kop heeft, wat Pennywise alleen maar enger maakte, dus in dat opzicht is Will Poulter wellicht een goede keuze.

    Beantwoorden
  2. HAHA, het is natuurlijk wel inderdaad dat een kop wel veel helpt – de rest is make-up. Maar moeilijk hoor, ben erg benieuwd hoe trouw ze blijven aan het boek dit keer. Misschien doen ze het net even anders. Maar Tim Curry overtreffen zal moeilijk worden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie