Recensie: Perfect Creature (Glenn Standring, 2006)

Perfect Creature speelt zich af in een wereld waarin vampiers en mensen vreedzaam naast elkaar leven. Het evenwicht dreigt verstoord te raken wanneer de menselijke bevolking geïnfecteerd wordt met een mysterieus virus. Tot overmaat van ramp begint één vampier zich op menselijke slachtoffers te storten, wat nog niet eerder is voorgekomen. Silus, zelf een vampier, wordt erop uitgestuurd om zijn moordende soortgenoot te stoppen. Samen met de menselijke politievrouw Lilly zet hij een klopjacht in, die uiteindelijk leidt tot een schokkende ontdekking…

Perfect Creature‘Perfect Creature’ van regisseur/schrijver Glenn Standring kwam al in 2006 uit, maar is recent opnieuw in Nederland uitgegeven op Blu-ray. Dat de film al bijna 10 jaar oud is weet ik nu ik deze recensie schrijf, aan de film zelf zag ik het niet. De film speelt zich dan ook af in de jaren ’60, maar niet zoals wij die kennen. In Nieuw-Zeeland, in deze alternatieve geschiedenis bekend als Nuovo Zelandia.

De film is spectaculair gemaakt, de special effects zorgen voor prachtige beelden. Maar ook het acteerwerk van Dougray Scott als Silus is goed, aangevuld door Saffron Burrows en Leo Gregory.

Perfect Creature is de tweede speelfilm van regisseur Glenn Standring, in 2000 regisseerde hij ook The Irrefutable Truth About Demons. Als scriptschrijver had hij vorig jaar nog succes met The Dead Lands. Misschien was zijn vampier-film geen gigantisch succes, toch is het jammer dat Standring nog niet aan een volgend regieproject werkt.

‘Perfect Creature’ is opnieuw uitgebracht op Blu-ray door Excesso Entertainment, een goed moment om de film te kijken mocht je hem nog niet eerder hebben gezien.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Perfect Creature (Glenn Standring, 2006)”

Plaats een reactie