Nog een Stephen King-film: Pet Sematary 2 bevestigd

De remake van Pet Sematary, een film naar Stephen Kings boek, stamt alweer uit 2019. Deze week is Pet Sematary 2 officieel bevestigd- maar in plaats van een vervolg, zal het een prequel worden!

De eerste verfilming van King’s boek Pet Sematary uit 1989 kreeg ook een vervolg in 1992, beiden geregisseerd door Mary Lambert. Deze film focuste op een nieuw gezin na de Creeds, dat te maken kreeg met de begraafplaats waar de doden kwaadaardig weer opstaan en terugkeren naar hun geliefden.

Het vervolg van de Pet Sematary remake uit 2019 heeft nu groen licht gekregen, waarbij al duidelijk is dat het een origineel verhaal zal worden. Er is nog weinig losgelaten over het plot van Pet Sematary 2– behalve dat het een prequel zal zijn die eveneens geschreven wordt door Jeff Buhler, die ook de bewerking van King’s verhaal voor de 2019 film voor zijn rekening nam. In maart 2019 zei producent Lorenzo di Bonaventura dat een eventuele prequel zou inzoomen op de rituelen van de kinderen bij de huisdierenbegraafplaats, de Micmac Indianen met hun mysterieuze begraafplaats en wendigo, en Judd’s leven.

Volgens het laatste nieuws zal de prequel van Pet Sematary te zien zijn op de Amerikaanse streamingdienst Paramount+. Hoe de film in Nederland te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Wij houden je op de hoogte!

Kijk jij uit naar een origins story van Pet Sematary, en waar hoop jij dat het verhaal over zal gaan?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie