Wordt Pet Sematary engste film ooit?

Er waren natuurlijk al geruchten over een remake van Pet Sematary en Paramount Pictures heeft eindelijk een releasedatum vrijgegeven: 25 april 2019. De nieuwe verfilming zou volgens de makers de meest enge film ooit moeten worden. Maar… hebben we dat al niet eerder gehoord? Het werd onder andere ook geroepen bij de remake van IT (2017) waar Andres Muschietti de verantwoordelijkheid voor droeg


En alhoewel Andy Muschiette (het brein achter de verfilming van It), veel interesse toonde in Pet Sematary, heeft hij de baan uiteindelijk niet gekregen. Deze eer is toebedeeld aan regisseurs Dennis Widmyeren en Kevin Kolsch. Zij willen het samen met scenarist Jeff Buhler het met de remake van Pet Sematary het over een andere boeg gooien. Een andere tactiek dus, waar deze film meer trouw zal zijn aan het boek uit 1983, en dan met name met betrekking tot de horror.

In 1989 werd het boek van Stephen King (in het Nederlands verschenen als Dodenwake) al verfilmd, maar is met wisselend succes ontvangen. Het was geen kaskraker, maar de film bracht voldoende om de filmmakers te doen besluiten om een vervolg te maken, die in 1992 het daglicht zag.


Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.’

It was niet heel trouw aan het boek, waar het de horrorelementen betrof. Buhler wil daarom bij Pet Sematary samen met de twee regisseurs zich vooral focussen op het oorspronkelijke materiaal van Stephen King. Op die manier streven de drie ernaar om de engste Stephen King-verfilming ooit te maken. Buhler wil het ‘absolute gevoel van doodsangst’ uit het boek overnemen en naar het grote scherm brengen, waarbij pulp elementen zo veel mogelijk worden vermeden.

De release van de film staat gepland voor 25 april 2019 in Nederland, dus we moeten nog even geduld hebben. Wel beginnen de opnames deze zomer, waarbij Jason Clarke de hoofdrol van Louis Creed zal vertolken, John Lithgow speeld Jud Crendall.

De vraag is wel of wij anno 2019 nog zo gauw bang te maken zijn. Wat denken jullie: zal het Pet Sematary-team zijn doel weten te bereiken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Wordt Pet Sematary engste film ooit?”

  1. Ik ben wel benieuwd. Maar ze moeten wel hun best doen. Want het zijn andere tijden en inderdaad, als je al veel hebt gezien, valt het niet mee om nog onder de indruk te raken 🙂
    Ik heb de eerste film toentertijd in de bioscoop gezien en vond die toen al behoorlijk spannend.
    Victor kwam erg eng over. De herrezen Cage vond ik dan weer teveel op Chucky lijken. Maar de horror zat wel goed in die versie.

    Beantwoorden

Plaats een reactie