Phasmophobia update maakt het weer super eng

Phasmophobia, het spel wat daar zomaar ineens was, heeft helemaal alleen het spokenjaag-simulatiegenre op de kaart gezet. Gemaakt door één persoon en ondertussen versterkt met nog twee teamleden heeft het een vliegende start gehad. Het spel is nog steeds in early access op Steam, maar super succesvol en heeft pas geleden een hele grote update gehad.

En nu is daar alweer de volgende update, Exposition (0.3.0), waarin een flink aantal visuele verbeteringen zijn doorgevoerd. Van de zaklampen tot het boek waar het spook in kan schrijven en van de EMF reader tot de hoopjes zout, alles heeft een upgrade gehad. De videocamera is van het merk Parasonic en de fotocamera van Bony. Ze hebben dus ook aan de kleine, leuke details gedacht. Die videocamera heeft nu ook een nachtvisie-modus, dus je kan nu ook terwijl je door het huis loopt op zoek naar ghost orbs. Voorheen moest je de camera neerzetten, terug naar de bus en daar de live feed bekijken op het scherm.

Verder introduceert de update twee nieuwe spoken, Goryo en Myling. Die eerste is alleen te zien door een videocamera en de tweede nieuwe spook is heel erg luidruchtig, totdat ze gaat jagen. Dan is ze het meest stil van allemaal en hebben de onderzoekers grote problemen. Over jagen gesproken, voor de update knipperde elk licht inclusief de zaklamp in je hand er lustig op los als het spook in de jaagmodus zat. Dit is aangepast, de lamp gaat alleen nog maar flikkeren op het moment dat je dichtbij het spook bent. Super creepy kan ik je vertellen. Ook volstaat het niet meer om alleen maar te verstoppen, al je apparatuur moet uitstaan, want het spook kan dat actief opsporen. Vaak genoeg is het al gebeurd dat ik samen met iemand anders in een kast zat, maar het spook mij greep omdat ik mijn emf reader nog aan had staan. Ik kan je vertellen dat, samen met de aangepaste geluiden van de spoken, het jaag gedeelte ineens weer echt heel erg eng is; doe je jouw zaklamp aan om te kijken waar de kast is waar je in wil duiken of hou je die uit en doe je het op gevoel zodat je het spook niet naar jou toe lokt?

Alle spoken hebben andere bewijzen gekregen, wat de doorgewinterde onderzoeker wat kan verwarren. Dit hebben ze aangepast vanwege de nieuwe spoken, maar ook omdat er nieuw bewijs te vergaren is, de DOTS projector. Wat ook aangepast is, en mijns inziens de beste verandering, is het rennen. Voor de update merkte je het niet dat je rende. Je kon die ren knop zo lang indrukken als je wilde, maar zag maar marginaal verschil met iemand die niet rende. Nu sprint je daadwerkelijk een stukje voordat je buiten adem bent. Veel beter!

Hier kan je alle doorgevoerde veranderingen nog eens lezen, want ze hebben ook verschillende foutjes glad gestreken en nog wat puntjes op de i gezet. Als je zelf de voortgang in de gaten wil houden, kan je ook hun Trello-bord bezoeken. Hier staat hun planning, wat er nog gaat komen en waar ze mee bezig zijn. Phasmophobia is vooralsnog alleen op pc te spelen en zit nog in early access.

Heb jij de nieuwe update al gespeeld? En als je eens zin hebt om een potje te doen dan hoor ik dat ook graag, laat maar weten in de comments of op Discord.

10 Tips for NEW Phasmophobia Exposition Update

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie