Phoonk 2 – Durf jij hem alleen te kijken?

The first was just a warningBollywood regisseur Ram Gopal Varma daagt horrorfanaten uit om zijn nieuwe film te kijken alleen in een zaal, wie niet bang is krijgt €8,000.
De film Phoonk 2 is vanzelfsprekend het vervolg op Phoonk, een succesvolle lowbudget Bollywoodfilm over een gezin dat wordt geteisterd door bijgeloof en zwarte magie. Het tweede deel borduurt voort op dit verhaal en volgt dezelfde familie die een week op vakantie gaat.

De trailer van het tweede deel ziet er goed uit, ik heb het eerste deel niet gezien, maar de (westerse) recensies van het eerste deel klinken niet erg hoopvol.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3l_VRRBnEVE&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&hd=1]

Uitdaging

Ram Gopal Varma daagt dus horrorfanaten uit om deze film te kijken zonder bang te zijn. De deelnemers zullen alleen in een zaal zitten, krijgen een hartslagmeter en worden met een nachtcamera gecontroleerd of ze hun ogen wel openhouden. De horrorfanaat die de film uitkijkt zonder angst te tonen wint 500,000 roepies, ongeveer €8,000.

Ook bij het eerste deel werd een vergelijkbare uitdaging gehouden. De deelnemer die het verste kwam, rende na 30 minuten de bioscoop uit. Overigens trok een Indiase reclamemaker deze bewering in twijfel en kocht alle kaartjes van een voorstelling op, keek de voorstelling in zijn eentje en verkondigde aan het eind dat de film helemaal niet zo eng was.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Phoonk 2 – Durf jij hem alleen te kijken?”

  1. Gaat je hartslag ook omhoog als je schrikt? Volgens mij wel. Schrikeffectjes zijn goedkoop te krijgen…

    Hm. Ik weet het nog niet. Misschien leuk voor een horrornachtje ofzo.

    Beantwoorden

Plaats een reactie