Pierre Bokma en Barry Atsma spelen hoofdrollen in Quiz (Dick Maas)

Regisseur Dick Maas (Sint, Moordwijven) heeft bekend gemaakt dat Pierre Bokma en Barry Atsma de hoofdrollen gaan spelen in zijn nieuwe film Quiz. In deze thriller wordt een bekende quizmaster (Barry Atsma) in een restaurant lastig gevallen door een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn. Quiz draait in februari 2012 in de bioscopen.

quiz - dick maas (in production)

Acteurs

Pierre Bokma speelde eerder in talloze films en TV-series en ontving Gouden Kalveren voor zijn rollen in de film Leedvermaak en het TV-drama Belager. Eind 2007 won hij voor zijn rol in De Uitverkorene een prestigieuze Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs voor een buitenlands programma. Ook als toneelacteur is Bokma gelauwerd; zo ontving hij de Albert van Dalsumring, de Louis d’Or en de Paul Steenbergenpenning.

Eerder berichtten wij dat Gijs Scholten van Aschat naast Pierre Bokma in deze film gaat spelen, maar deze rol is weggelegd voor Barry Atsma. De acteur schitterde in een lange reeks succesvolle TV-series en films en vertolkte hoofdrollen in recente bioscoophits als De Storm, Komt Een Vrouw Bij De Dokter en Loft.

Dick Maas

Quiz-regisseur Dick Maas: ‘Ik ben heel erg blij met Barry en Pierre. Beiden zijn fantastische acteurs met een groot charisma. Ik ben ervan overtuigd dat ze samen voor het nodige vuurwerk kunnen zorgen in een film die voor een belangrijk deel leunt op de chemie tussen de twee hoofdrolspelers.’

Quiz is na Moordwijven (2007) en Sint (2010) de derde film van producenten Dick Maas en Tom de Mol. De opnamen van Quiz vangen begin augustus aan en de film zal door Benelux Film Distributors in 2012 uitgebracht worden in de bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie