‘Piranhas in de hoofdstad’

Hee, wat toevallig. Op het moment dat Piranha 3DD gaat draaien in de Nederlandse bioscopen, zijn er piranhas gesignaleerd in Amsterdam. Zie het filmpje van tv-zender ‘PTV’. Zou het…?

Piranha's in het vondelpark gesignaleerd

De schrijvende pers is naar aanleiding van dit filmpje natuurlijk voorzien van vlammend persbericht. Laten we er even uit citeren: “Uit getuigenverklaringen blijken er mensen bij het zwemmen door de vleesetende vissen te zijn aangevallen. Hoewel meerdere slachtoffers in het ziekenhuis ter observatie zijn opgenomen, is het aantal verwondingen tot nog toe beperkt gebleven. Ondanks dat de gebeurtenissen zich gedurende de afgelopen 2 weken afspeelden is er tot nu toe nog geen waarschuwing uitgevaardigd. De Nederlandse gezondheidsautoriteiten hebben officieel meegedeeld dat ze de bevolking vanaf nu op de hoogte van de ontwikkelingen zullen houden, met name nu de temperatuur weer gaat stijgen.

Professor Anthony Blokker, marinebioloog aan de Universiteit van Amsterdam, roept tot voorzichtigheid op: “We weten niet hoe deze piranhas in Nederlandse wateren terecht zijn gekomen. Geïmporteerd uit Zuid-Amerika, dat zonder twijfel. Een verandering van het biotoop, dat lijkt me aannemelijk. In ieder geval raad ik aan om zwemmen in meren, vijvers en rivieren te vermijden waar men de aanwezigheid van piranhas heeft geconstateerd.”

Gaat het hier om het eerste geval van in het wild levende piranha’s in Europa? Volgens journalist Anthony Raleigh van PTV ontbreekt verdere informatie om zekerheid omtrent de aanwezigheid van piranha’s aan te tonen. Echter, de situatie zal in de komende dagen verder worden onderzocht. Vooralsnog raadt men aan voorzichtig te zijn in Amsterdam en andere zwemplekken in Nederland, met name tijdens voetbalfeesten rondom grachten en stadsvijvers.”

Tsja, gezien de prestaties van het Nederlands Elftal zal het met de genoemde ‘voetbalfeesten’ wel meevallen langs de grachten. Of bedoelen ze soms dat de fans de spelers van Oranje graag een extra zetje in een met piranhas krioelende gracht willen geven? Laten we dit bericht ook voor horrorliefhebbers maar even wat interessanter gaan maken. Hierbij de trailer van Piranha 3DD (we gaan er tenminste vanuit dat deze viral daarvoor bedoeld is).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “‘Piranhas in de hoofdstad’”

Plaats een reactie