Pixelgame ‘World of Horror’, hommage aan het 1-bit tijdperk

Ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw is er een klein vissersdorpje in Japan. Afgrijselijke monsters terroriseren daar de boel en langzamerhand begint de realiteit af te brokkelen in het eens zo rustieke dorpje. Zelfs de oude Goden zijn zich ermee gaan bemoeien. Eigenlijk is er al geen ontkomen meer aan, maar misschien kan jij het lot nog wat uitstellen. Het einde der tijden nadert.

Dit spel is een hommage aan het 1-bit tijdperk, zoals we die kennen van de (hele) oude Macintosch computers. De game is gemaakt in MS Paint in zwart/wit… door 1 persoon. (echt waar!) Ook zijn er sterke invloeden te vinden naar het werk van Junji Ito. Het is een van de bekendste Manga horror tekenaars van Japan, heel erg succesvol daar. Gewapend met aanwijzingen, magie en je steeds dunner wordende gezonde verstand, onderzoek je mysteries in de stad en ver in de onderwereld.

Er zijn gratis demo’s van het spel beschikbaar voor Windows en Mac, maar je kan ook een donatie doen. Voor 13 dollar krijg je een portret in 1-bit van jezelf

Het spel staat op de planning voor 2019, dus het kan nou niet lang meer duren. Het komt uit op de PC, MacOS, PS4 en Nintendo Switch.

WORLD OF HORROR announcement trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie