Wereld van de Planet of the Apes-strips in kaart gebracht

Planet of the Apes is een van de beroemste scifi fenonemen met vele films, tv-series, boeken, speelgoed, games en uiteraard strips. De afgelopen 40 jaar zijn er wel meer dan 150 verschillende strips uitgegeven over de aarde die wordt overheerst door de apen door grote uitgeverijen als Marvel, Dark Horse, BOOM! en nog vele anderen.

In deze strips werd de wereld van de apen verder verkend. Soms met de bekende figuren uit de films, soms met hele nieuwe. Achtergrondverhalen werden verteld, de geschiedenis werd uitgebreid en vragen werden beantwoord. De apen kwamen in vele genres en stijlen terecht en gingen zelfs een keer het gevecht aan met de aliens van War of the Worlds.
Sommige strips waren goed, sommige waren slecht. Maar welke zijn dat?
apes-sacredscrolls
Nu is Sequart Organization met een speciale uitgave uitgekomen, The Sacred Scrolls: Comics on the Planet of the Apes opgesteld door Rich Handly en Joseph F. Berenato.
Dit boek bevat maar liefst 312 pagina’s vol met onderzoeken en analyses naar de strips van de Planet of the Apes, geschreven door strip experts, romanschrijvers, bloggers en uiteraard ook Apes experts.

Ben je een grote fan van Planet of the Apes en strips? Dan is dit boek voor jou.
Het boek is verkrijgbaar via Amazon als paperback voor $15,29 (€13,59), maar ook op de Kindle voor $8,03 (€7,14).

Interessant artikel?

Plaats een reactie