Hellraiser krijgt een televisieserie

Vorige jaar kwam  het verschrikkelijke nieuws dat ook Hellraiser een remake zou gaan krijgen. De vrijwel perfecte versie van Clive Barker had al 8 (heb ik goed geteld?) vervolgen. Op  Hellbound na was de kwaliteit ver beneden pijl, waarom dan nog met een remake komen? Gelukkig is dat project van Patrick Lussier (Drive Angry) als snel ergens in een mortuarium beland.

Nu komt het nieuws naar buiten dat Pinhead terugkeert via een tv-serie om zo wederom tere zieltjes te gaan vernietigen! Een horrorfranchise waar een tv-serie van wordt gemaakt is natuurlijk niks nieuws, denk aan de Friday the 13th serie en de korte tv-serie over A Nightmare on Elm Street. Toch is Pinhead en Hellraiser altijd wel een beetje het duivelskindje geweest door de sadistische en seksuele inhoud en ondertoon in de films. Vandaar dat het een gewaagde keuze is om van Hellraiser een serie te maken.

Pinhead zal dus de hoofdrol gaan vertolken in deze tv-serie. Of de serie ook echt alleen over hem gaat of dat er meerdere Cenobites in voorkomen is nog niet bekend. Welke zender de serie gaat uitbrengen is ook nog onbekend. Alles staat nog erg in de beginfase. Wel bekend is dat er voor het eerste seizoen, 13 afleveringen gefilmd gaan worden en dat ze ongeveer een uur gaan duren.

Waarschijnlijk zal Clive Barker niet betrokken gaan worden bij de serie. Hij heeft onlangs aangegeven dat hij bezig is met een tv-serie over Nightbreed en heeft verder niks gezegd over een eventuele medewerking aan een Hellraiser tv-serie.

Wanneer de tv-serie uit gaat komen is helaas nog niet bekend. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Hellraiser krijgt een televisieserie”

 1. Zonder Doug Bradley als Pinhead, ga ik zeker de serie niet volgen.
  Deel 1 + 2 = 10
  Deel 3 + 4 = 8
  Deel 5 + 6 = 7
  Deel 7 = 8
  Deel 8 = 6
  Deel 9 = ver onder nul en had nooit gemaakt mogen worden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie