Plannen voor nieuwe serie Tales from the Crypt

tales from the cryptHet lijkt er op dat de horrorserie Tales from the Crypt binnenkort een vervolg krijgt. Gil Adler (producent van de serie) en Andrew Cosby (bedenker van Eureka) werken volgens Deadline aan een nieuwe reeks uitzendingen.

Tales from the Crypt is gebaseerd op de gelijknamige en vergelijkbare comics (Haunt of Fear, Vault of Horror, Crime SuspenStories, Shock SuspenStories) uit de jaren ’50. 15 jaar geleden eindigde de horrorserie na 7 seizoenen. Iedere aflevering was een verhaal op zichzelf en werd ingeleid door de Cryptkeeper, de serie kende veel gastoptredens van bekende acteurs. Ook bevatte de serie veel grof beeldmateriaal en taalgebruik, HBO is een betaalzender en hoeft niet te voldoen aan de strenge eisen van de Amerikaanse kijkwijzer FCC.

The “New” Tales from the Crypt zal niet direct wat te maken hebben met de originele serie van HBO. De personages uit de comics zullen wel voorbij komen, maar de nieuwe serie krijg een doorlopende verhaallijn. Gil Adler en Andrew Cosby werken hiervoor samen met Joel Eisenberg om zo de rechten van de comics van William M. Gaines te regelen. Het team heeft het idee nu rond en zoekt nu een zender om de serie aan te verkopen, dit hoeft dus niet perse HBO te zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Plannen voor nieuwe serie Tales from the Crypt”

 1. Samen met Twilight Zone en Outer Limits mijn favoriete Anthologie serie. Kijk hier wel naar uit, jammer dat ze nu voor een verhaallijn gaan. Maar wie weet wat het nog gaat brengen.

  Beantwoorden
 2. Ik geloof niet dat ik ooit iets van de originele serie heb gezien, maar dit lijkt me wel erg vermakelijk 🙂 Ik heb wel een stripboek van Tales From the Crypt.

  Beantwoorden
 3. De films verschilde in kwaliteit, weet er nog 1 met een vlot en jongeren op het water en een soort van olie vlek die er 1 zijn halve gezicht weg vrat. Mooie SFX waren dat.

  Leuk feitje eerste TOTC is alweer uit 1972, dus deze franchise gaat alweer bijna 40 jaar mee.

  Beantwoorden
 4. Ik vond dit ook een van de beste anthologie series naast the Twilight Zone, zou nog best wel eens op de nederlandse buis mogen verschijnen.

  De setting waarin de gatekeeper iedere keer in verschijnt is zo verschrikkelijk leuk, iedere keer valt je weer iets nieuws op. Te gek gewoon.
  Met name Demon Knight vond ik te gek vanwege de enorm goede soundtrack met veel metalbands als Megadeth, Biohazard en Ministry.

  Beantwoorden

Plaats een reactie