Plannen voor tv-serie The Dark Tower bestaan nog

dark-tower-all-hailToen 6 jaar geleden de plannen voor The Dark Tower verfilming bekend werden, ging het over 3 films en een overbruggende tv-serie. Maar eerst haakte filmstudio Universal af, later durfde ook Warner Bros het megaproject niet aan. Gelukkig heeft The Dark Tower bij Sony/Media Right Capital een plek gevonden waar de productie van de eerste film inmiddels in volle gang is.

Maar hoe zit dat met de tv-serie van The Dark Tower die zich tussen de drie films zou gaan afspelen? Het plan bestaat nog, in een interview met Deadline vertelt Ron Howard: “We’re developing the television part, now. We don’t know what platform it will be on at this point, but we’re developing the content in hopes for more movies that will cover the epic and the characters involved.”
Met andere woorden: de tv-serie en de volgende films zijn afhankelijk van het succes van de eerste film.
dark-tower-other-worlds
Het interview gaat ook in op het tot stand komen van de films, hoe de verhaallijn uit de boeken van Stephen King geoptimaliseerd worden voor de verfilming en hoe de schrijver zelf is betrokken.

De eerste The Dark Tower film wordt nu geregisseerd door Nikolaj Arcel. De hoofdrollen zijn voor Matthew McConaughey (The Man In Black) en Idris Elba (Roland Deschain / The Gunslinger). Op dit moment staat de film voor 23 februari 2017 op de agenda.
dark-tower-remember-father

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie