Eli Roth’s The Green Inferno gebaseerd op Cannibal Holocaust 1 en 2

Vorige week schreven we al over The Green Inferno, de nieuwe film waar Eli Roth als regisseur bij is betrokken. Lezer S herkende de titel al als de Engelse titel van Cannibal Holocaust II, de Italiaanse film ‘Natura contro’ van Antonio Climati uit 1988. Via Variety is nu bevestigd dat The Green Inferno inderdaad gebaseerd is op de Italiaanse film en ook op zijn voorganger uit 1980 van Ruggero Deodato.

The Green Inferno volgt een idealistische student en een groep van naïeve weldoeners die door kannibalistische indianen gevangen genomen nadat hun vliegtuig stort neer in de Peruaanse jungle.

Eli Roth werkt al een paar jaar aan dit idee, maar door zijn werk voor de opnames van Aftershock in Chili kreeg hij voldoende inspiratie om het uit te werken. De afgelopen jaren waarin hij vooral bezig van met produceren, schrijven en acteren vond hij geweldig, toch staat hij te trappelen om weer eens op de regisseursstoel te gaan zitten. The Green Inferno wordt volgens hem zijn engste en meest intense horrorfilm tot dusver.

De opnames met het door Guillermo Amoedo bewerkte script zullen aan het eind van dit jaar starten in Peru en Chili.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eli Roth’s The Green Inferno gebaseerd op Cannibal Holocaust 1 en 2”

  1. Ben benieuwd.. zal niet de controverse veroorzaken als zn voorbeelden maar tof dat de kannibalenstammen ook weer es aandacht krijgen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie