Bovennatuurlijke fictie podcast ‘Welcome to Night Vale’ bereikt mijlpaal van 200 afleveringen

De bekroonde fictie podcast Welcome to Night Vale heeft de tweehonderdste aflevering aangetikt. Een echte mijlpaal voor een redelijk niche genre.

De twee-wekelijkse podcast over de vreemde gebeurtenissen die is afspelen in het fictieve stadje Nightvale werd in 2012 voor het eerst het level ingeblazen door makers Joseph Fink en Jeffrey Cranor. Niet alleen de bizarre- en soms angstaanjagende verhalen die uit deze fictieve radioshow zijn trouwens geweldig. Er wordt ook al sinds de eerste aflevering iedere keer een (onbekendere) artiest in het zonnetje gezet met een cool nummer in het ‘weather segment’. Leuk feitje trouwens, ons eigen Nederlandse Brainpower was hier als een van de eerste bij!

Na tien jaar is de podcast enorm in populariteit gegroeid en zijn er zelfs twee novelles, vier script collecties en zeven live-shows verschenen. Cranor en Fink lijken nog altijd lang niet klaar te zijn met Nightvale, en dat is maar goed ook!

Nog nooit geluisterd? Check hieronder de allereerste aflevering en vind er meer op de bekende podcastdiensten of de website!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie