Nelly Frijda speelt in Limburgse film OMEGA

Afgelopen weekend presenteerde Limax Film Producties heeft afgelopen weekend de poster van hun volgende film Omega gepresenteerd. Naast dit kunstwerk kwamen ze met een extra verrassing, de Limburgse productie heeft Nelly Frijda voor een rol weten te strikken.

Familie Bartels verhuisd naar een riant huis in de bossen bij Heerlen. Dochter Sanne voelt zich na de verhuizing alleen totdat ze Pascal ontmoet. Maar Pascal blijkt een jongen met een duister verleden en aanvaringen met justitie.

Als het aannemers bedrijf van vader Bartels failliet gaat, neemt het leven van de familie een vreemde wending, maar komt dit door hun financiële situatie, of om andere redenen? De pastoor die het gezin helpt het gezin waar hij kan, maar kan het gezin niet redden…

Regisseur Patrick Haagmans vertelt ons met trots dat Nelly Frijda de rol van Johanna van der Geest zal vertolken, de eerste opnames zitten er inmiddels op en zijn goed verlopen. Nelly Frijda is overigens niet de enige bekende Nederlander die mee zal spelen in Omega, wie dit zijn wil de regisseur voorlopig nog niet bekend maken.

Naast Nelly Frijda spelen Peter Huizing, Jolijn van Dulken, Maaike Kierkels, Kees-Anne van Melis, Ramon Klein, Megan Aerdts, Tadeus Slangen, Manfred Franken, Bert Adam en Armin Scheuten in de Limburgse horrorfilm Omega van Limax Film Productions, de film staat gepland voor 2012.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

7 gedachten over “Nelly Frijda speelt in Limburgse film OMEGA”

 1. Dan moet je misschien in 2012 naar de bioscoop gaan en naar de film gaan kijken. Hoe groot haar rol ook is wij hebben haar wel in de film zitten, en daar zijn we met cast en crew echt trots op. Ze is een geweldige vrouw met het hart op de juiste plek en een groot actrice.

  Beantwoorden
 2. Ik hou niet van opzichtige en/of veredelde cameo’s van bekende namen, maar Nelly Frijda lijkt me niet echt uit de toon te vallen. Hoogstens dat haar acteerwerk die van de andere spelers zou kunnen doen verbleken. Enfin, het is een mooie naam om publiciteit mee te krijgen, en dat is toch de grootste motivatie om een bekende naam te strikken. Chapeau dus!

  Beantwoorden
 3. @gorgal ik lees er een nogal negatieve ‘bijklank’ uit je woorden. Ik constateer dat je al genoeg gezien hebt van de film of ‘geheime’ teasers en dat je de rest van de cast bij voorbaat al slecht vind? Na wat ik van sommigen op internet kon zien zijn er zelfs semi bners en theateracteurs met ervaring onder de hoofdrolspelers. Dat er van de cast niemand meer ervaring heeft dan Nelly Frijda herself is echter wel logisch, als wij de lange jaren die zij in het vak zit bekijken. Maar om nu al de hele cast op voorhand af te kraken zonder een representatief stukje film te hebben gezien, lijkt mij niet werkelijk objektief. Mag ik aannemen gorgal dat jij meer een vriend bent van films met alleen maar bners erin? En producties met minder bekende mensen daarom weinig kans geeft?

  Beantwoorden
 4. Nee, ik ben an sich helemaal niet geïnteresseerd in de bekendheid van acteurs. Belangrijker vind ik dat ze overtuigen. Dus een goede film met uitstekend spel van onbekende acteurs vind ik niet beter worden als er een bekende naam in opduikt. Ik heb zeker favoriete acteurs en actrices die ik graag zie acteren, maar iemand op laten draven vanwege naamsbekendheid vind ik onnodig afleidend. Hoe leuk het ook moet zijn voor de makers om een set te delen met iemand die je waardeert en respecteert.

  Enige tijd geleden zag ik nog een Nederlands low-budget drama waar de cast varieerde van amateur tot professioneel. Het spel was niet consistent van iedereen, maar dat werd pijnlijk versterkt toen in de zo’n beetje de laatste scène van de film plots een zeer bekende naam opdaagde die zijn korte bespottelijke tekst met een intentie en belading uitsprak waar je als kijker al zo’n twee uur naar hunkerde. Het ingedutte publiek veerde op en er werd enthousiast gefluisterd in de filmzaal (“is dat niet, ja toch?”).

  Overigens kan ik onmogelijk de hele cast afkraken, gezien niet alle spelers te zien waren, maar wat ik in de promo zag, stemde me niet hoopvol. Maar ik kan me vergissen – laten we het hopen! De kans is ook groot dat we van mening verschillen als we de voltooide film hebben gezien. Wellicht sta je te dicht bij de productie en ben je als journalist niet objectief genoeg?

  Beantwoorden

Plaats een reactie