Sam Raimi’s Didduk Box wordt The Possession

Het is goed om te zien dat Sam Raimi het geld dat hij met zijn drie Spider-Man blockbusters heeft verdient nog steeds het liefst stopt in de productie van relatief kleine horrorproducties. De nieuwste uit de koker van zijn Ghost House Pictures koker het The Possession en komt 30 augustus 2012 uit in Nederland.

De werktitel van de film is lange tijd Didduk Box geweest. Echter, door het floppen van het min of meer gelijknamige The Box van Richard Kelley is men daar vanaf gestapt. De door Ole Bornedal geregisseerde ‘waargebeurde’ horror gaat The Possession heten, zo heeft filmstudio Lionsgate vorige maand bekend gemaakt. Vandaag werd de poster van de film (zie onder) de wereld in geholpen. De film is ‘waargebeurd’ omdat het verhaal is gebaseerd op de in 2004 in de L.A. Times gerapporteerde gebeurtenissen over een houten doos die via eBay werd verkocht en die een ‘didduk’, een boosaardige geest uit joodse folklore, zou bevatten. Kommer en kwel kwamen over de families die de doos in huis hadden.

De film, met Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Madison Davenport en Natasha Calis in de hoofdrollen, borduurt voort op dat idee en zou qua sfeer in de buurt van films als The Exorcist en The Shining moeten komen te liggen. Toch zijn er her en der wel wat verschillen met ‘de werkelijkheid’. De doos komt in de film bijvoorbeeld niet van eBay… Het echtpaar Clyde (Morgan) en Stephanie Brenek (Sedgwick) heeft er aanvankelijk gene probleem mee dat hun dochter Em (Calis) buitengewoon veel interesse toont in een antieke houten doos die op een vlooienmarkt is gekocht. Tot het kind zich wel heel gek begint te gedragen en het echtpaar er achter komt dat de doos ooit was gemaakt om een ‘didduk’ in gevangen te houden, een geest die parasiteert op en zich meester maakt van een menselijk lichaam en dat van binnenuit consumeert.

via Bloody-Disgusting

De film krijgt een wereldwijde release eind augustus. Nederland is een van de landen waar de film zelfs een dagje eerder dan in Amerika in première gaat. Ghost House Pictures produceert op dit moment ook nog de Evil Dead remake/reboot en het inhoudelijk nog onbekende maar behoorlijk interessante Scared Of The Dark, een Japans/Amerikaanse horror met onder meer David Gallagher (Super 8), Morgane Slemp (Friday Night Lights), Jake Webber (Dawn Of The Dead), Teruyuki Kagawa (Tormented) en een inmiddels wat groter gegroeide Yuya Ozeki (die in The Grudge die creepy Toshio speelde). Takashi Shimizu (Ju-On: The Grudge) regisseert en krijgt daarbij binnen sommige scènes hulp van Hideo Nakata (Ringu).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie