Poster The Raven, Edgar Allan Poe’s laatste dagen

Teaser poster The RavenIn deze duistere thriller bundelen Edgar Allan Poe (John Cusack) en de jonge detective Emmett Fields (Luke Evans) hun krachten om te jagen op een krankzinnige seriemoordenaar die Poe’s eigen werk gebruikt als de basis in een reeks van brutale moorden. The Raven is een fictief verhaal dat zich in de laatste vijf dagen voor de dood van de beroemde schrijver zou hebben afgespeeld, de film wordt geregisseerd door James McTeigue en heeft ook rollen voor Alice Eve, Brendan Gleeson en Oliver Jackson-Cohen.

Wanneer een moeder en dochter op brute wijze zijn vermoord in het 19e eeuwse Baltimore, maakt Detective Emmett Fields een verrassende ontdekking: de misdaad lijkt op een fictieve moord dat in bloederig detail is beschreven in de lokale krant als deel van een verzameling van verhalen geschreven door de schrijver Edgar Allan Poe. Het vinden van een dader leek nog nooit zo simpel, maar tijdens het verhoor van Poe nog een andere gruwelijke moord wordt gepleegd die op één van de verhalen van de schrijver lijkt, wordt het een andere zaak.

Er loopt een seriemoordenaar rond en het werk van Edgar Allan Poe zowel de inspiratie van de moordenaar, als een hulpmiddel om de dader op te sporen. The Raven wordt een strijd tegen de klok als blijkt dat de schrijver het volgende slachtoffer zou kunnen zijn.

The Raven komt pas 9 maart 2012 in Amerika uit, in Nederland zullen we nog iets langer moeten wachten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Poster The Raven, Edgar Allan Poe’s laatste dagen”

Plaats een reactie