Poster voor Vlaamse horror ‘Duyster’

In februari schreven we over de crowdfunding voor de Vlaamse film Duyster, inmiddels zitten de opnames er op en wordt er gewerkt naar een release in 2021. Met Halloween toonden ze deze heerlijke poster:

Met de crowdfunding haalden filmmakers Jordi Ostir en Thomas Vanbrabant €9.400 op, bijna het dubbele van het oorspronkelijke streefbedrag. De crew heeft deze zomer wat tegenslagen gehad door corona, maar de opnames werden in september eindelijk afgerond.

Duyster wordt de eerste Vlaamse found footage-horror en het verhaal klinkt veelbelovend:

Op 9 maart 2020 krijgen drie studenten van een hogeschool in Antwerpen een video-opdracht. Ze kiezen als onderwerp Johannes Duyster, de stadsbeul van Antwerpen van 1606 tot 1613.
Deze beul was meedogenloos… tot zijn eigen dochter werd beschuldigd van hekserij. Duyster kocht haar vrijheid met een belofte: hij zal 100 heksen opsporen en terechtstellen.
Het verhaal fascineert studenten Nora Danso, Milan Avonds en Bas Lauwers. Maar ze komen snel in contact met vreemde incidenten, mysterieuze karakters en een demonische dreiging. Sinds 16 maart 2020 zijn ze niet meer gezien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie